FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Steven Seagal film, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb Steven Seagal film, amit vétek lenne kihagyni

94759

Steven Seagal legjobb filmjei

Ha valakiről, Steven Seagal-ről el lehet mondani, hogy több lábon áll, ugyanis egy személyben színész, producer, forgatókönyvíró, harcművész, blueszenész, énekes-dalszerző és tartalékos seriffhelyettes. Seagal – aki 7 danos aikidomester – fiatal felnőttként aikido-oktatóként dolgozott Japánban; ő volt az első külföldi, aki Oszakában saját edzőtermet üzemeltetett. Később Los Angelesbe költözött és 1988-ban Nico című filmjével debütált a tengerentúlon. A ’90-es években a színész jellegzetes akciósztárrá vált, olyan filmekkel, mint az Úszó erőd (1992) vagy a Száguldó erőd (1995), amelyekben terrorista-elhárító szakembert alakít (Casey Ryback). Filmjeivel világszerte összesen több mint 850 millió dollár bevételt ért el.

10. Sebhelyek (Exit Wounds, 2001)

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat. De ebben is téved.

Sebhelyek (Exit Wounds, 2001)

9. Lángoló jég (On Deadly Ground, 1994)

Alaszka hóborította vidékén kigyullad egy fúrótorony. Forrest (Steven Seagal) szembeszáll főnökeivel és megfékezi a lángokat. Ám hamarosan rájön, hogy az olajtársaság kapzsi főnöke maga robbantatta fel a fúrótornyot, hogy felvehesse a hatalmas biztosítási összeget. Forrest kíméletlen harcot indít a korrupt vállalkozó ellen, aki nemcsak a környezetét szennyezi, hanem az őslakosság életét is veszélyezteti.

Lángoló jég (On Deadly Ground, 1994)

8. Halálra jelölve (Marked for Death, 1990)

John Hatcher (Steven Seagal) különleges ügynök évtizedeken keresztül dolgozott a kábítószer osztályon. Amikor azonban egy utcai lövöldözés során lelövik a legjobb barátját, úgy érzi, betelt a pohár. Úgy tervezi, hogy felhagy a veszélyes hivatással és visszavonul nyugodt, külvárosi otthonába. Számításait azonban keresztülhúzza a maffia. A külváros érintetlensége, nyugalma már nem a régi – kábítószer-háború dúl a szomszédságban a jamaikai és kolumbiai kábítószer-kereskedők között a terület uralmáért. Amikor Sebhelyes, a jamaikaiak vezére kegyetlen módon leszámol a kolumbiaiakkal, Hatcher kerül az első helyre a maffiafőnök halállistáján. Hogy kicsalják otthonából, Hatcher húgának családját támadják meg, súlyosan megsebesítve a férfi unokahúgát. Sebhelyes elérte célját, az egykori ügynök ismét fegyveréhez nyúl, és elindul, hogy rendet teremtsen.

Halálra jelölve (Marked for Death, 1990)

7. Tűzparancs (Executive Decision, 1996)

David Grant (Kurt Russell) terrorista-szakértőre új feladat vár: egy bombát találnak egy utasszállító gépen, s neki el kell döntenie, hogy vagy a levegőben felrobbantják a gépet a rajta utazó 400 utassal együtt, vagy leszállás után üssenek próbálják meg hatástalanítani, amivel viszont Washington lakosait teszik ki veszélynek. Austin Travis (Steven Seagal) ezredes azt javasolja, hogy juttassanak fel speciális ügynököket a gépre, akik hatástalaníthatják a bombát.

Tűzparancs (Executive Decision, 1996)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·