Hatalmas filmes bukták

A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

18452

Hatalmas filmes bukták

Avatar, Titanic, Star Wars: Az ébredő erő, Bosszúállók: Végtelen háború… Mi a közös bennük? Az, hogy mind a négy film több mint két milliárd dollárt zsebelt be világszerte. Ez elég sok pénz. Nos, mai cikkünkben egyetlen egy film sem kaszált ennyit, sőt együttvéve is nagyon messze vannak a két milliárd dollártól. Ma tíz olyan filmet mutatunk be kedves Olvasóinknak, melyek óriási veszteséget termeltek vagy másképp szólva a legnagyobb filmes bukták lettek a filmtörténetben.

Pluto Nash – Hold volt, Hold nem volt… (2002)

A történet 2087-ben játszódik a Holdon. Pluto Nash az egykori csempészkirály Kis-Amerika legmenőbb night klubjának tulajdonosa lesz, miután átvállalja a korábbi tulaj tartozásait – megmentve őt ezzel a kínhaláltól. Pluto leszámol ellenségeivel és megvédi a klubot. Előtte azonban szembe kell néznie önmagával – a szó szoros értelmében…

Pluto Nash - Hold volt, Hold nem volt... (2002)

Kiskoromban nagyon sok Eddie Murphys filmet néztem, szerettem őt, mert mindig meg tudott nevettetni. Úgy látszik viszont, hogy a Pluto Nash nem volt annyira népszerű 2002-ben, mert 100 milliós büdzsé mellett csekély 7 millió dollár volt a bevétele és összesen 126 millió dollárt bukott.

Anyát a Marsra! (2011)

Milo egy kisfiú, aki épp most akarja belevetni magát a vakáció örömeibe. Édesanyja azonban különböző feladatokat ad neki. Egy vita hevében Milo közli édesanyjával, hogy ő nem érti, mi olyan különleges az anyákban. Amikor a fiú elalszik, egy rakéta landol a házban, amely elrabolja édesanyját. Milo feladata, hogy megmentse őt.

Anyát a Marsra! (2011)

150 milliós forgatás, mindössze 39 milliós bevétel és megközelítőleg 137 millió dollárnyi veszteség. Ez a 2011-es animációs film mondhatni hatalmas melléfogás volt.

A Római Birodalom bukása (1964)

Időszámításunk után 180. A római birodalom hanyatlik. Az idős császár Marcus Aurélius fiát, Commudust nevezi ki utódjául, de mielőtt a döntését hivatalossá tehetné meggyilkolják.Eközben lánya, Lucilla – bár érzelmei máshoz kötik – kelet békéje érdekében összeházasodik Örményország királyával. Commodus, akinek a hatalom a kezébe került zsarnoki módon kormányozza Rómát, mely így már megállíthatatlanul halad a végső bukás felé…

A Római Birodalom bukása (1964)

Ha elolvastad a rövid történetét a filmnek akkor arra eszmélhetsz, hogy ‘jéé ez a Gladiátor története csak épp Maximus nincs benne a filmben… Hát igen, de ez egy ’64-es film és a Gladiátornál majdnem 100-szor kisebb bevétele van (457M>4.75M). Elkészítése 20 millió zöldhasúba került és az évek során körülbelül 126 millió dolláros veszteséget termelt a készítőinek. Rossz gyerek volt…

47 Ronin (2013)

A szamuráj élete urának szolgálata körül forog. Így mikor egy elveszti gazdáját, azaz roninná válik, különösen nagy csapás a számára. Épp ezért készül 47 ronin a bosszúra uruk gyilkosa ellen. Éveken keresztül tervezgetik, hogyan hajtják majd végre a várva-várt bosszút, amely után méltósággal távozhatnak az élők sorából.

47 Ronin (2013)

Keanu Reeves nem szerepelt túl sok jó filmben, a 47 Ronin sem a jobbak közé tartozik, viszont a filmes bukták közé annál inkább. 151 millió dollárt hozott a film és nagyjából ugyanennyit vesztett is. Az elkészítése 225 millió dollárra rúgott a három évvel ezelőtt készült alkotásnak.


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download