FILMEZZUNK.HU
James Franco érdekességek

8 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna James Franco-ról

16675

James Franco érdekességek

James Edward Franco amerikai színész, rendező, producer és festőművész. 2002-ben Golden Globe-díjjal tüntették ki James Dean megformálásáért az önéletrajzi tévéfilmben. Színészettel komolyabban a 90-es évek végén kezdett el foglalkozni, mikor szerepet kapott egy tinisorozatban a Freaks and Geeks-ben. Széles körű ismertségre Sam Raimi Pókember-filmjei után tett szert Harry Osborn eljátszása után. Főszerepet játszott még ezen kívül a háborús film Flyboysban, a tengerészeti Annapolisban és a Tristan & Isolde című produkcióban. James Franco a napokban ünnepli 46. születésnapját, melynek alkalmából íme néhány érdekesség az életéről, amit még nem hallottál.

James Franco

1. Anyja Betsy Verne költő, író és szerkesztő volt. James Kaliforniában nőtt fel két öccsével Tommal és Dave-el. Apai ágon portugál és svéd származású, anyai ágon pedig orosz zsidó.

2. 2010-ben szerepelt a 127 hours (127 óra) filmben, ami igaz történeten alapul. James a filmben Aron Ralston hegymászót alakította. Filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, mint legjobb színész. A legendás filmkritikus, Roger Ebert szerint James Franco kiérdemelte az Oscar jelölést, s szerinte meg is nyerhette volna. Ráadásul az évtized egyik legjobb alkotásának választotta a filmet.

Az interjú (The Interview)

3. A The Interview filmje hatalmas botrányt kavart, ugyanis észak-koreai szervezetek támadással fenyegették az amerikai mozikat, amennyiben levetítik a vígjátékot. Történet két szereplője James és Seth Rogen (műsorvezető és producer), akik nagyobb sztori reményében elhatározzák, hogy meginterjúvolják Kim Dzsongunt, az észak-koreai diktátort. Ugyanakkor a CIA megbízza őket, hogy iktassák ki a hírhedt vezért. Így a filmet néhány független mozi vetíthette csak le, azonban a film forgalmazója, a Sony elérhetővé tette az interneten (Google Play, Youtube Movies), és a film szétrobbantotta az internetet, annyian voltak kíváncsiak rá.

4. James Franco egy barátjával, Vince Jolivette-el saját produkciós céget üzemeltet (Rabbit Bandini Productions).

8 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna James Franco-ról

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·