Jack Nicholson legjobb filmjei

10 film, amit kötelező látni Jack Nicholson-tól

36778

Jack Nicholson legjobb filmjei

Jack Nicholson ma ünnepli 82. születésnapját! Ebből az alkalomból gyűjtöttünk össze 10 Jack Nicholson filmet, amit mindenképpen látnod kell! John Joseph “Jack” Nicholson 1937. április 22-én látta meg a napvilágot New York városában. Anyai nagyszülei nevelték fel, és a színész közel negyven évig abban a tudatban élt, hogy ők a szülei, vér szerinti anyját pedig nővérének hitte. Munkát ajánlottak neki animációs rajzolóként is, ő viszont színészi ambícióira hivatkozva elutasította azt. Filmes karrierjére visszatekintve nagyszerűen döntött, hogy ezt a pályát választotta. Összesen félszáz produkcióban szerepelt eddig, lássuk most a 10 legjobbat!

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jack Nicholson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Schmidt története (2002)

Warren Schmidt (Jack Nicholson) egyhangúan csordogáló életébe egyszerre ütnek be a nagy tragédiák. Kezdetnek nyugdíjazzák a munkahelyén, ahol egész életén keresztül dolgozott, és mivel úgy érzi, hogy idő előtt szabadultak meg tőle, meglehetősen rosszul érinti a dolog. Kiderül, hogy egyetlen lánya, Jeannie (Hope Davis) hozzá akar menni egy balfácánhoz. Mindennek tetejébe 42 évnyi házasság után egyik napról a másikra elveszíti feleségét. Állás, feleség és család nélkül Warren kétségbeesetten próbál valami célt találni tökéletesen kiüresedett életének. Úgy dönt, hogy felkutatja gyökereit Nebraskában, és azzal a lakóbusszal indul neki az útnak, amit feleségével arra tartogattak, hogy egyszer beutazzák vele az országot.

Schmidt története (2002)

Tudtad, hogy…?

Mikor Jack Nicholson megnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe-díjat a szerepért, azt nyilatkozta: “Kicsit meg vagyok lepve. Azt hittem, egy vígjátékot csináltunk”. A rendezőnek egyetlen utasítása volt Nicholson felé: “játssz egy kis embert“.

9. Ki nevel a végén? (2003)

Szegény Dave Buzniknak (Adam Sandler) nemcsak a neve elviselhetetlen, hanem az élete is. Ő az, akit mindenki bánt. Hiába csendes, jóravaló, szelíd fiú, őt alázza meg a sarki fűszeres, őt nem szolgálja ki a repülőn a stewardess, és az ő orra törik be, ha egy egész buszt ér baleset. Még a tetejébe a bírók is pikkelnek rá. Botrányba keveredik, és a bíróság arra ítéli, hogy vegyen részt egy pszichiátriai kezelésen, amelyet a dühkitöréseiket visszafogni képtelen, túlságosan erőszakos emberek számára tartanak. Dave persze hiába tiltakozik, kénytelen bevonulni a dühelvonó kúrára. És ott éri a legnagyobb meglepetés: a tréning vezetője (Jack Nicholson) ugyanis olyan erőszakos, goromba, hatalmaskodó fráter, hogy ha éppen nem oktatná a szelídséget, biztosan neki kéne beiratkoznia saját magához…

Ki nevel a végén? (2003)

Tudtad, hogy…?

A jelenetben, mikor Buddy betöri a kocsi szélvédőjét, válogat egy baseball ütő és egy golfütő között. 1994-ben Jack Nicholson ténylegesen betörte egy kocsi ablakát egy golfütővel.

8. Kínai negyed (1974)

A kezdetben “rutinfeladatnak” látszó eset J. J. Gittes (Jack Nicholson) magándetektív számára zűrzavaros-bonyolult üggyé változik. Óriási korrupciós botrányra bukkan, melynek középpontjában telekspekulációk és egy duzzasztógát-építés áll. Noah Cross a mesterségesen előidézett vízhiányon akar meggazdagodni. A film tizenegy(!) Oscar-jelölést kapott, köztük Jack Nicholsont a legjobb férfi főszereplő díjra jelölték, de végül csak egy arany szobrot szavaztak oda a filmnek.

Kínai negyed (Chinatown, 1974)

Tudtad, hogy…?

A forgatás alkalmával Roman Polanski és Jack Nicholson egy alkalommal annyira összevesztek, hogy a rendező összetörte a színész hordozható tévéjét, melyen a L.A. Lakers meccseit szokta nézni.


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download