FILMEZZUNK.HU
A legjobb lovas filmek

Minden idők 10 legjobb lovas filmje

58726

A legjobb lovas filmek

Legújabb cikkünkben összegyűjtöttünk olyan produkciókat, amelyek olyan hatással voltak ránk, hogy akarva-akaratlanul, de néhány nappal később mi is kint találtuk magunkat a szabadban paripaháton. Sokan megijednek attól a tudattól, hogy a paci ledobja a hátáról az alanyt, mások attól félnek, hogy a négylábú lovacska csak úgy magától megrúg valakit. Nézd meg ezeket a produkciókat és győzd le a félelmeidet, persze csak ha vannak! Következzenek az általunk legjobban szeretett lovas filmek.

A legjobb lovas filmek által összeállított listánk nem tartalmazza kedvencedet? Ne habozz! Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy mely lovas filmek érdemelnék még ki a TOP10-ben való szereplést!

10. Virginia futama (Virginia’s Run, 2002)

Virginia boldog gyermekkora véget ért, amikor édesanyját lovas baleset érte és meghalt. Apja, Ford eladta a balesetet okozó kedvencet és hallani sem akar többet a lovaglásról. Ám Virginiát is vonzzák a lovak, az atyai tiltás ellenére. Titokban újra lovagol. Nővére, Caroline barátja a legjobb lovas a környéken: Darrow sorra nyeri a legrangosabb versenyeket. Amikor Darrow tudomására jut, hogy Virginia komolyan gondolja a versenyzést, kihívja egy párbájra. Virginia be tudná bizonyítani édesapjának, hogy a lovaglás a vérében van, mint egykor édesanyjának…

Virginia futama (Virginia's Run, 2002)

Rendező: Peter Markle
Főszerepben: Gabriel Byrne, Joanne Whalley-Kilmer, Lindze Letherman
Stílus: dráma

9. A paripa (Secretariat, 2010)

Penny Chenery háziasszony és édesanya, édesapja betegsége miatt kénytelen átvenni egy versenylóistálló körüli teendőket. A derbik ismeretlen világában egy veterán edző, Lucien Laurin segít neki eligazodni, és általa sikerül betörnie az addig kizárólag férfiak uralta világba. Lovával, Secretariattel, 25 év óta először sikerül megnyernie egy rangos díjat, és ezzel beírja nevét a lovassport-történelembe.
A paripa (2010)
Rendező: Randall Wallace
Főszerepben: Diane Lane, John Malkovich
Stílus: sport, dráma

8. Fekete Szépség (Black Beauty, 1994)

A kiscsikó, aki saját maga mondja el élete történetét, amikor a világra jött, még nem tudta mennyi kaland, öröm és bánat vár még rá az életben. A XIX. századi Angliában egyik gazdájától a másikhoz vetődött, sok furcsa dolog történt vele, sokféle emberrel találkozott, megismerkedett a szeretet érzésével is.

Fekete Szépség (Black Beauty, 1994)

Rendező: Caroline Thompson
Főszerepben: Sean Bean, David Thewlis, Jim Carter
Stílus: családi

7. Hadak útján (War Horse, 2011)

Az első világháború idején a gondozót, Albertet és imádott lovát, Joey-t akaratuk ellenére elválasztják. A ló kalandjai során sok új tapasztalatot szerez, és sok új embert ismer meg. Egy biztos, mindenkire különös hatást gyakorol Joey. Útja során a ló szemszögéből kaphatunk képeket a világháború zord világáról.
 Hadak útján (War Horse, 2011)
Rendező: Steven Spielberg
Főszerepben: Jeremy Irvine, Benedict Cumberbatch, David Thewlis
Díjak és jelölések: 6 Oscar és 2 Golden Globe jelölés
Stílus: háborús

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·