Cate Blanchett legjobb filmjei

Cate Blanchett 8 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

8010

5. Banditák (Bandits, 2001)

Az ellenállhatatlan Joe (Bruce Willis) és hipochonder partnere, Terry (Billy Bob Thornton) a vidék leghíresebb bűnözői, az “Altató banditák”, akiket imád a lakosság. A trükkjük: éjszakára túszul ejtik a bank igazgatóját és családját, együtt megvacsoráznak, majd reggel bekísérik a túszt a munkahelyére, és kirabolják a széfet, mielőtt a bank kinyitna. Ám amikor egy baleset során megismerkednek a gyönyörű Kate Wheelerrel (Cate Blanchett) a csodálatos terv már nem működik.

Banditák (Bandits, 2001)

Tudtad, hogy…?

Billy Bob Thorntonnak a valóságban is van fóbiája az antik bútoroktól, amiről a a producerek úgy döntöttek, hogy hozzáírják a karakterhez.

4. Aviátor (The Aviator, 2004)

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Shelley Duvall) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami érdekelte, és úgy tűnt, minden arannyá válik a kezei között. Maximalizmusának és sármjának köszönhetően nem csak a filmipart, hanem a repülést is megváltoztatta a huszadik század huszas és negyvenes évei között. A szerelem, pénz, csilogás és siker mellett azonban Howardnak az élet árnyoldalaival is kíméletlenül szembesülnie kellett.

Aviátor (The Aviator, 2004)

Tudtad, hogy…?

Martin Scorsese megkérte Cate Blanchettet, hogy nézze meg Katharine Hepburn első tizenöt filmjét, hogy eltanulja a színésznő pózait és viselkedését. A produkció 5 Oscar-díjat is nyerni tudott, köztük Cate Blanchett, mint a legjobb női epizódszereplő. Leonardo DiCaprio Golden Globe-díjat nyert legjobb főszereplő kategóriában. Továbbá a film jelölve volt, mint legjobb rendező (Martin Scorsese), legjobb női mellékszereplő (Cate Blanchett), legjobb forgatókönyv (John Logan).


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download