FILMEZZUNK.HU
10 Danny Trejo film, amit vétek lenne kihagyni

10 Danny Trejo film, amit vétek lenne kihagyni

19049

Danny Trejo legjobb filmjei

Danny Trejo amerikai színész, aki a leginkább különféle akciófilmek negatív figurájaként vált ismertté a tévénézők számára. Kemény vonású, sebhelyes arcának, jellegzetes bajszának, izmos, tetovált testének köszönhetően korunk egyik legkarakteresebb külsejű színésze. Filmjeiben is ehhez passzoló szerepeket kap (bérgyilkos, elítélt, rosszfiú). Egyike a legtermékenyebb amerikai színészeknek: 1990 óta napjainkig évente legalább 3-4 filmben játszik, de nem ritka az évi 8-10 forgatás sem! Nos, a színész a napokban ünnepli születésének a 79. évfordulóját, melynek alkalmából egy csokorba szedtük azt a 10 filmet, amit mindenképpen látni kell tőle.

10. Ragadozók (Predators, 2010)

Egy elit harcosokból álló csapat egy látszólag lakatlan bolygón találja magát. Nem ismerik egymást, de azt sem tudják, hogy kerültek oda. A csapat tagjai az orvos kivételével hidegvérű gyilkosok, ezen a bolygón azonban most nem ragadozók, hanem egyszerű prédák.

Ragadozók (Predators, 2010)

Tudtad, hogy…?

20 év elteltével (Ragadozó, 1987) ebben a filmben jelent meg újra a mozivásznon a klasszikus Predator. A filmet mindössze 53 nap alatt forgatták.

9. Tökös csávó (Bad Ass, 2012)

Frank Vega (Danny Trejo), a vietnami veterán nyugodtan éldegél kicsi házában a külvárosban. Egy napon a helyi buszjáraton azt látva, hogy egy utastársát megtámadják, közbeavatkozik. Valaki levideózza a verekedést, a felvétel pedig eljut a médiához is. “Bad Ass”-ként, ahogy rajongói nevezik, Frank helyi hőssé válik. Később, mikor legjobb barátját megölik, és a rendőrség tehetetlennek látszik, elhatározza, hogy újra akcióba lép az ügyben…

Tökös csávó (Bad Ass, 2012)

8. SherryBaby (2006)

Sherry szeretne végre normális életet élni, azonban ez nem egyszerű, mivel 3 év börtönbüntetés után kell beilleszkednie, igazi anyának lennie. Sherry küzd, de teljesen reményvesztetté váll és feladja. Támogatói nincsenek az új élet kezdéséhez, mivel családja nem szeretné, hogy lánya újra vele legyen, testvére már sajátjának tekinti a kislányt…

SherryBaby (2006)

7. Desperado (1995)

A poros mexióki falu életét felforgatja a rejtélyes idegen zenész érkezése. Hamarosan kiderül, a különös alak nem csak a zenéhez ért, de a fegyverforgatáshoz is. Ő a legendás harcos, El Mariachi, a Zenész, akit a köznép hőseként tisztel, a gonosztevők azonban rettegnek tőle. Azért érkezett a kisvárosba, hogy bosszút álljon a környék önjelölt vezérén, Buchón. Mikor barátai is felbukkannak, elszabadul a pokol.

Desperado (1995)

Tudtad, hogy…?

A legtöbb jelenetben használt fegyver művért fröcskölt az áldozatokra. Ez annyira realisztikus effekteket eredményezett, hogy sok jelenetet ki is kellett vágniuk, hogy a cenzoroknak megfeleljen.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·