A legjobb olasz filmek

A filmtörténelem 10 legjobb olasz filmje

32636

A legjobb olasz filmek

Kedves Olvasóink! Cikksorozatunkban elkalauzolunk benneteket más és más nemzetbeli filmpiacra. Aki egy kicsit is otthonosan mozog a filmek táborában tudja, hogy léteznek nem Amerikában készült nagyszerű alkotások is. Ezúttal Itáliába látogatunk, ahol nem az igazi olasz pizza vagy spagetti titkos receptjét fogjuk elétek tárni, hanem az olasz filmek közül azt a 10 produkciót, amelyeket a legtöbbre tartunk a filmtörténelemben.

10. Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében (Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto, 1970)

Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében (Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto, 1970)
A római politikai rendőrség főnöke olyan mindenható ellenőrző apparátust állít fel, amelynek még maga a rendőrség is alá van rendelve. Amikor egy veszekedés során megöli barátnőjét, úgy érzi, itt a lehetőség, hogy meggyőződjék hatalmáról: szándékosan nyomokat hagy maga után, de senki sem mer vizsgálatot kezdeményezni; még beismerő vallomását is figyelmen kívül hagyják. Miután a nyomozókat tétlenségük miatt a kezében tartja, azok maguk semmisítenek meg minden gyanús nyomot.

9. Férfiak póráz nélkül (Amici miei, 1975)

Férfiak póráz nélkül (Amici miei, 1975)

A film öt barát történetét beszéli el: ötvenes férfiak, igazi bohémok, akik megengedhetik maguknak, hogy újra olyanok legyenek, mint fiatalon voltak: hóbortosak, mámorosak, kicsapongóak, vagyis levetkőzzék a polgári élet minden szabályát. Egy csendes hajnalon kocsiba ülnek négyen és elindulnak vidékre, hogy meglátogassák ötödik cimborájukat. Útközben felelevenítik régi kalandjaikat, s persze újabbakba is bonyolódnak. Például rezzenéstelen arccal és kifogástalan modorral besétálnak egy számukra teljesen ismeretlen házaspár partyjára és ott teljesen felborítanak mindent.

8. A lator (Il ladrone, 1979)

A lator (Il ladrone, 1979)

Kaleb, a fiatal csavargó különféle vásárokon lép fel bűvészmutatványaival, vagy árulja a maga, készítette csodatévő szereket. Deborától, dúskeblű szerelmétől aztán megtudja, hogy százak és százak követnek egy másik “csodatevőt”, akit Jézusnak hívnak. Kaleb elhatározza, hogy megnézi Jézus “mutatványait”. A bor vízzé változtatása nem nagy szám Kaleb előtt, hisz ezt a trükköt ő is csinálta már, ám a vízenjárás lenyűgözi. Mindazonáltal úgy találja, hogy Jézusnak kevés érzéke van a bizniszhez, ezért elhatározza, hogy felkeresi a Gecsemáné kertben, hogy felajánlja neki üzleti segítségét…

7. Bűnvadászok (Crime Busters, 1976)

Bűnvadászok 1976

Ha olasz filmek, akkor Bud Spencer és Terence Hill. Sajnos, ha az összes páros filmjüket a listánkba írnánk nem maradna a többi olasz film klasszikusnak helye, így csak két kiválasztottunk lett. A Bűnvadászok lett az egyik. Matt és Will, a két kis csibész véletlenül bekerül egy rendőriskolába – és akaratuk ellenére rendőrök lesznek. A sikeres vizsga után a törvény e két rendkívüli őre először is elképzelhetetlen káoszt idéz elő…

Article Tags: · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download