8 magával ragadó film a színesbőrüek küzdelmeiről

33004

4) A számolás joga /Hidden Figures, 2016/

Ismét az 1960-as években vagyunk, csak ezúttal Virginiában. Három fekete nő küzdelmeit láthatjuk a rasszizmus ellen. Dorothy (Octavia L. Spencer), Mary (Janelle Monáe) és Katherine (Taraji P. Henson) zseniális matematikusnők, akik a NASA-nál segédkeznek az amerikai űrprogramban. Feletteseik és munkatársaik megalázzák, lenézik az okos hölgyeket, akik azonban precíz munkájukkal és kitartásukkal űrhajósok életét mentették meg

A számolás joga (Hidden Figures, 2017)

5) A szabadság himnusza /Amazing Grace, 2006/

William Wilberforce a brit parlament fiatal, idealista politikusa a 18. század végén. Gyönyörködik a természetben, szerelmes lesz, megházasodik. Mindeközben azonban történelmet ír azzal, hogy előmozdítja a rabszolgákkal való kereskedelem ellen irányuló törvény elfogadását, fennhangon dalolva a szabadság himnuszát a mindvégig makacsul és zajosan ellenálló politikustársainak.

A szabadság himnusza /Amazing Grace, 2006/

6) Belle /2013/

Did Elizabeth Belle-t (Gugu Mbatha-Raw) halmozottan hátrányos helyzetűnek mondaná a mai ember: törvénytelen gyermek, félvér, nő és ráadásul fekete, ami különösen nehézzé teszi az életét a 18. században. Hogyan boldogulhat egy ilyen lány egy fehér családban, mely szereti és elfogadja, de kénytelen a törvénynek engedelmeskedve megkülönböztetni őt bizonyos dolgokban? Édesapja ráadásul rendkívüli jelentőségű döntés meghozatala előtt áll mint a polgári ügyek legfőbb bírája. Vajon befolyásolhat egy ilyen magas rangú személyt a magánéleti vívódása? Vajon van esélye Dido-nak bebizonyítani, hogy a szerelem, a kitartás, a bátorság végül győzni fog az önérdek felett?

Belle /2013/


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download