Magyarországon forgatott filmek

10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

38237

Magyarországon forgatott filmek

Az utóbbi időkben egyre több hollywoodi szuperprodukció fordult meg hazánkban, ugyanis Magyarország hosszú ideje kedvelt célpontja a külföldi produkcióknak. Listánkban ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyeket részben, vagy egészben hazánkban forgattak.

Van egy jó sztoritok az alábbi filmekkel kapcsolatban? Netán statiszták voltatok valamelyik forgatáson? Kérjük, osszátok meg velünk és a többi filmrajongóval az élményeiteket hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Die Hard – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard, 2013)

Amikor John McClane megtudja, hogy fia, Jack bajba keveredett Moszkvában, azonnal a segítségére siet. A dolgok hamar elfajulnak az orosz fővárosban, apa és fia pedig vállvetve száll szembe a terroristákkal.

Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard, 2013)

Tudtad, hogy…?

… az orosz maffia tagjait Növényi Norbert, Árpa Attila és Gangszta Zoltán alakítják?

9. Z világháború (World War Z, 2013)

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan lehet megállítani, a hadseregek és a kormányzatok is tanácstalanok, s míg az ellenszeren dolgoznak egy eldugott laboratóriumban, Gerry Lane kétségbeesetten szeli át a világot, hogy megtalálja a megoldást, megmentse családját, és az egész emberiséget.

Z világháború (World War Z, 2013)

Tudtad, hogy…?

… hiába forgattak Pitték 2011-ben és 2012-ben is Magyarországon, utána megváltoztatták a forgatókönyvet, és újraforgatták a film utolsó harmadát.

8. Herkules (Hercules, 2014)

Herkules (Dwayne Johnson) beáll egy zsoldos hadsereg soraiba, hogy segédkezzen a szörnyű trákiai lázadás leverésében. Herkules emberfeletti erővel bír, hiszen félig isten, félig pedig halandó. Halandó fele miatt azonban nagyon is emberi vonásokkal bír. A legendás hérosznak kalandjai során különféle mitikus lényekkel is meg kell küzdenie.

Herkules (Hercules, 2014)

Tudtad, hogy…?

… a filmet körülbelül 500 magyar statisztával forgatták Páty mellett, egy külön erre a célra felhúzott díszletfaluban és a rákospalotai filmstúdióban?


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download