7 Jack Black vígjáték, amit nem szabad kihagynod

6435

Jack Black legjobb filmjei

Jack Black (születési neve: Thomas Jack Black) 1969. augusztus 28-án, Kaliforniában született amerikai színész, komikus és zenész. Barátjával, Kyle Gasszel közösen alkottak egy félig komédia, félig rock duót, a Tenacious D-t. Tagja az úgynevezett Frat Packnek, ami magába foglalja azokat a komikusokat, akik aktívan játszanak hollywoodi filmekben és jelölve voltak már Golden Globe-díjra. Jack ma ünnepli születésének a 50. évfordulóját, aminek apropójából kiválogattuk a hét, általunk legjobban szeretett vígjátékát az eddigi filmes pályafutásából.

7. Tenacious D, avagy a kerek rockerek (Tenacious D in The Pick of Destiny, 2006) 

Jack (Jack Black) világ életében rock zenész akart lenni, de szülei nem értették meg. Útra kelt hát Hollywood felé, hogy a sztárgyár elvégezze rajta a teendőket. Hollywoodban szoros barátságot köt Kyle-lal (Kyle Gass), egy utcai gitárossal, akivel elkezdenek a zenei formációjukon dolgozni. Az átütő siker azonban elmarad, de ha sikerülne megszerezniük a végzet pengetőjét, akkor rögvest az élvonalba pengethetnék magukat. Igen ám, csakhogy a pengetőhöz a sátánnak is köze van.

6. Nacho Libre (2006)

Egy Nacho (Jack Black) nevű szakács egy apácák által vezetett árvaházban nőtt fel, és ott is dolgozik, miközben titkon arról álmodozik, hogy birkózó lesz. Amikor az árvaházat bezárás fenyegeti, Nacho számára elérkezik a lehetőség, hogy birkózótehetségével megmentse az intézményt.

5. Kung Fu Panda (2008)

Po (Jack Black), a panda egy tésztabárban pincérkedik és rajong a kung-fuért, de a testalkata nem teszi lehetővé, hogy komolyan foglalkozzon a rendkívüli állóképességet követelő küzdősporttal. Egy nap aztán kiderül, hogy a világot csak ő mentheti meg a gonosztól – a cél nemes ugyan, de csak úgy viheti véghez, ha profi kung-fussá válik.

4. Jumanji: Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle, 2017) 

Az 1995-ben leforgatott Jumanji remake-je. A Sony Pictures Enterainment gyártásában a Csodálatos pókember producere Matt Tolmach együtt dolgozik az eredeti produkció készítőivel, William Teitlerrel és Ted Fielddel. Közösen újraálmodták a történetet,amelyet Chris Van Allsburg 1981-es regénye inspirált.

3. Holiday (The Holiday, 2006)

Iris (Kate Winslet) reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös kolléganőjüket. Amanda (Cameron Diaz) is rájön, hogy a barátja hűtlen volt hozzá, és szakít a férfival. A lányok – egymástól távol – úgy döntenek, változtatnak életükön. A világhálón akadnak egymásra, és rögtön megtalálják a közös hangot. Az egyikük Londonban, a másikunk Los Angelesben él, és elhatározzák, hogy lakást cserélnek. Mikor elfoglalják új lakhelyeiket, hamarosan felborulnak a pasimentes vakációra vonatkozó terveik.

2. Trópusi vihar (Tropic Thunder, 2008)

Egy szuper drága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken, csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül. A frusztrált rendező azonban úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rossz fiúkkal találják szembe magukat.

1. Rocksuli (The School of Rock, 2003)

Dewey Finn (Jack Black) rokenroll istenként definiálja magát, főleg mikor belemelegszik 20 perces gitárszólóiba, ám úgy tűnik, eljött az istenek alkonya, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten… És már a saját bandája is annyira cikinek érzi, hogy kirúgják a csapatból. És ha ez nem elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, ugyanis többhavi bérrel lóg Ned (Mike White) nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt… Így történik, hogy Dewey elvállal egy helyettesítő tanári állást Ned helyett egy elit iskolában, és már épp kezdené szétunni az agyát, amikor rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni. Például rockzenekart!

10 szerelmes film, amit még a pasik is imádnak

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jack Black alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download