A 10 legjobb Colin Firth film

A 10 legjobb Colin Firth film, amit kár lenne kihagyni

10732

3. Kingsman: A titkos szolgálat /Kingsman: The Secret Service, 2014/

Töki (Taron Egerton) munkanélküli, az Anyja lakásban tengődéssel tölti mindennapjait, mert kirúgták az iskolából. Rajtakapják autólopáson, így lecsukják. Az Apja halála után kapott egy érmét, amelynek hátoldalán egy telefonszám volt, amelyet tárcsázott. Harry Hart (Colin Firth) az elegáns angol kém ki is hozza a fiút a börtönből. Harryt Töki édesapja mentette meg annak idején. Harry megismerkedik a fiúval és mivel igazán intelligensnek találja, felajánlja neki, hogy jelentkezzen a csapatába, ahol James Bondot faragnak belőle.

Kingsman 2 (Kingsman: The Golden Circle)

2. A király beszéde /The King’s Speech, 2010/

A történet VI. Györgyről szól, aki II. Erzsébet édesapja volt. Mivel bátyja lemondott ezért kénytelen volt saját maga átvenni az uralkodást. Borzalmas módon dadogott, szinte képtelen volt tömeg előtt beszélni. Számos beszédterápia megkísérlése után találkozott Lional Logue-gal liberális szellemiségével teljesen átformálta király hangját, emellett magabiztosságra és bátorságra is megtanította. Tom Hooper drámája, aki bemutatja, hogy egy király élete sem könnyű, főleg ha még dadog is.

A király beszéde 2010

1. Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 1995/

Jane Austen írása alapján, az egyik legszebb szerelmi történet, tele romantikával, és a 18. századi Anglia jellemzőivel a dobogó második helyét foglalja el. A Bennet család élete teljesen felbolydul, amikor megtudják, hogy egy tehetős agglegény költözik a közelükbe, ugyanis a férfi illetve a baráti körben biztosan akad 5 lányukra kérő. Jane (Susannah Harker) a legidősebb ezzel az úriemberrel kerül érzelmi viszonyba, míg Elizabeth húga (Jennifer Ehle) Mr Darcyval (Colin Firth) az igencsak dölyfös és jóképű úriemberrel ismerkedik meg kirobbantva ezzel a nemek háborúját.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

10 Adam Sandler film, amit kár lenne kihagyni

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

 • Tényleg jó színész, aki érdeksségeket szeretne megtudni a színész életéről, azoknak ajánlom a következő cikket:
  http://munkahet.hu/hirek/honap-szulotte/colin-firth-gazdag-elmenyanyagbol-dolgozom

  Boglárka 2016-09-12 12:33
 • Kedves Boglárka,

  A filmezzunk.hu honlap nevében írok önnek. Látom, hogy hozzászólásban többször is beajánlja egy adott színésznél az ön által írt cikkeket. Ezzel semmi baj nincs és nyugodtan a jövőben is ajánlhatja magát. Viszont, ha van kedve, írhatna nekünk is, örömmel fogadnánk mi is a cikkeit, ugyanis épp cikkírókat keresünk. Oldalunk nem régen jött létre, de nagy ütemben fejlődik, amihez minden segítség jól jön.

  Ha lenne kedve cikkeket írni oldalunknak, akkor a részletekről egyeztessünk. Oldalunkra mindenki szabadidejében, hobbiból, nagy lelkesedéssel ír. A Facebook oldalunk már több, mint 7000 like-olónál jár, így egy minőségi cikk már nagy nézettséggel is jár.

  Ha lenne kedve nekünk is írni (akár ugyanazt a cikket, mint másnak) örömmel vesszük és egyeztessünk, ha nincs, akkor további szép napot!

  Üdvözlettel,

  Szerkesztő

  Szerkesztő 2016-09-12 17:50

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download