Matt Damon legjobb filmjei

10 Matt Damon film, amit mindenképpen látnod kell

15554

Matt Damon legjobb filmjei

Matt Damon a Good Will Hunting című film forgatókönyvéért, melyet Ben Affleckkel közösen írt, Oscar-díjat nyert, továbbá jelölték a legjobb színész kategóriában is. Az 1997-es siker óta folyamatosan nő a népszerűsége, számtalan A-listás színész oldalán tűnt fel élvonalbeli produkciókban, s ma Hollywood első számú színészei között tartják számon. A színész ma ünnepli születésének a 49. évfordulóját, melynek alkalmából egy kalap alá gyűjtöttük alábbi cikkünkben az általunk 10 legjobban kedvelt alkotását.

10. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Tudtad, hogy…?

… a film minden szereplője kemény katonai kiképzésen ment keresztül, kivéve Matt Damon-t, akire a többiek emiatt nehezteltek, és ezt át tudták adni a játékukban is?

9. A tehetséges Mr. Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1999)

Tom Ripley (Matt Damon), a tehetséges, feltörekvő fiatalember az ötvenes évek vége felé azt a megbízást kapja egy New York-i hajómágnástól, hogy keresse meg és hozza vissza Olaszországba szökött fiát, Dickie-t (Jude Law), aki bohém életvitelével elpazarolja a családi vagyont. Tomnak nagy tehetsége van ahhoz, hogy megnyerje mások bizalmát, így könnyen összebarátkozik Dickie-vel. Hamarosan azonban nagyobb zsákmányra vet szemet.

Tudtad, hogy…?

… Matt Damon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára?

8. Pókerarcok (Rounders, 1998)

Mike McDermott (Matt Damon) egy igazi profi zsugás. Évekig a lapokból élt meg, a stratégiája egyszerű: nem szabad kapzsinak lenni, várni kell a biztos lapra, és tudni kell bedobni a gyenge lapokat. Mike mégis úgy döntött, hogy kiszáll, és abbahagyja a játékot. Helyette a biztosabb jövő reményében inkább beiratkozott az egyetem jogi karára. A körülmények azonban nem engedik, hogy kiszálljon. Féreg (Edward Norton) csak nemrég szabadult a börtönből, de máris pácban van. A férfi hatalmas adósságot szedett össze, és csak Mike-ra számíthat.

Tudtad, hogy…?

… Howard Stern egyik interjújában elhangzottak szerint a film története Norm MacDonald életén alapul?

7. Invictus – A legyőzhetetlen (Invictus, 2009)

A Dél-afrikai Köztársaságban 1994-ben véget ér az apartheid, és 1995-ben megválasztják az ország első fekete bőrű elnökét, a 27 évig börtönben raboskodó Nelson Mandelát (Morgan Freeman). Az elnök érzi, ahhoz, hogy országa a fejlődés és a boldogság útjára léphessen, összefogásra és testvériességre van szükség. Úgy dönt, a korábbi kirekesztő rendszer egyik szimbólumából, a Dél-afrikai Gazellák rögbicsapatából jelképet kreál, amely összefoghatja nemzetét. Arra kéri a csapat kapitányát, Francois Pienaart (Matt Damon), hogy nyerjék meg a világbajnokságot.

Invictus - A legyőzhetetlen (Invictus, 2009)

Tudtad, hogy…?

… Matt Damon aggódott, mert fizikuma nagyon eltér a valódi Francois Pienaarétől, de kamerabeállítások segítségével megoldották, hogy ugyanolyan magasnak látsszon?


Article Tags: · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download