7 fantasztikus szerelmes film Háború és béke címmel

7 fantasztikus szerelmes film Háború és béke címmel

6865

Romantikus filmek Háború és béke címmel

Háború és béke: ezt a címet hallva a legtöbben a könyvtár mélyén porosodó vaskos kötetre gondolnak. Két kezünkön meg tudnánk számolni, hányan olvasták el. A legtöbben csak beszélnek róla. Számos csodálatos feldolgozása készült száz évvel ezelőtti időszaktól kezdve napjainkig, melyek ezerszer közismertebbek, mint Tolsztoj regénye. Natasa és Andrej Bolkonszkij herceg gyönyörű szerelme napjainkig filmkészítésre sarkallja a rendezőket. Íme 7 örökzöld klasszikus, melyet Lev Tolsztoj különleges regénye ihletett.

7) Háború és béke /1925/

A Háború és béke című műből már 1925-ben elkészült a legelső feldolgozás Vladimir Gardin rendezésében Война и мир (Voyna i mir) címmel – igen, természetesen a regény szülőhazájából. A rendező, Vladimir Gardin nem más, mint Napóleon szerepében látható a filmben, Natasa Rosztovát pedig egy különösen tehetséges orosz balerina, Vera Karalli alakította.

Háború és béke /1925/

6) Háború és béke /1956/

Henry Fonda Natasa későbbi férjét, Pierre szerepét, míg Audrey Hepburn a fiatalos, energikus Natasát játszotta 1956-os amerikai feldolgozásban. Hepburn-t két díjra is jelölték a Háború és békében való alakításáért: a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjra, valamint a legjobb brit színésznőnek járó BAFTA díjra.

Háború és béke (War and Peace, 1956)

5) Háború és béke /1965/

A szovjet feldolgozást négyrészes sorozatként sugározták 1965-től kezdve két éven át. A 431 perces (több mint 7 óra) hosszú film hat évig készült, így a szereplők egy-egy jelenet között is „látványosan” megöregednek. A csatajelenetekben elpusztult lovak a való életben sem keltek fel többé a földről- jelentős felháborodást és bojkottot eredményezve az Egyesült Államokban.

Háború és béke (Voina i Mir, 1965)

4) Háború és béke /1972/

Az 1972-1974 között sugárzott Háború és béke BBC változata kevesebb visszhangott kapott. A sorozatban szerepelt többek között Anthony Hopkins (Pierre), Morag Hood (Natasa), Rupert Davies (Rosztov gróf), illetve Faith Brook (Rosztova grófné) is.

Háború és béke /1972/

3) Háború és béke /2000/

A Háború és béke megihlette Prokofjev orosz zeneszerzőt is, aki 1942-ben Mira Mendelson-nal karöltve operát írt a regényből készült színházi darabra. 2000-ben La guerre et la paix (Háború és béke) címmel François Roussillon francia filmrendező elkészült monumentális televíziós produkciójával, mely az opera továbbgondolása.

Háború és béke /2000/

2) Háború és béke /2007/

Az olasz Lux Vide által készített 2007-es film orosz és angol nyelven játszódik. Összesen öt országban forgatták: Oroszország, Franciaország, Németország, Lengyelország és Olaszország szolgáltak a sorozat helyszíneiül. Robert Dornhelm jelentős nemzetközi gárdát vonultat fel: Alexander Beyer (Pierre), Malcolm McDowell (Andrej Bolkonszkij herceg) és Clémence Poésy (Natasa), hogy csak néhány színészt említsünk.

Háború és béke /2007/

1. Háború és béke /2016/

A Háború és béke legfrissebb feldolgozása a 2016-tól sugárzott hatrészes BBC sorozat Tom Harper rendezésében. Eddig csak egy epizódot tekinthetett meg a nagyérdemű, reményeink szerint hamarosan megérkzik a következő. A filmben olyan filmcsillagok szerepelnek mint Paul Dano (Pierre), Lily James (Natasa Rosztova) vagy James Norton (Andrej Bolkonszkij herceg).

Háború és béke /2016/

10 igaz történeten alapuló film 2017-ből, amit látnod kell

//Jana//


Article Tags: · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download