10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

5125

Érdekességek Carrie Fisher színésznőről

Carrie Fisher, születési nevén Carrie Frances Fisher 1956. október 21-én született, azaz ma ünnepelné a 63. születésnapját. Ismertséget Leia Organa hercegnő szerepe hozott neki az eredeti Csillagok háborúja trilógiában, amiben többek között Mark Hamill-lel és Harrison Forddal játszik együtt. A Beverly Hillsben született színésznőre emlékezünk.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

Szülők

Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként született. Nagyszülei apai ágon oroszországi zsidó bevándorlók voltak. Amikor Carrie két éves volt, szülei elváltak, és apja Elizabeth Taylor színésznőt vette el feleségül.

Korai évek

Szülei úgy gondoltak, hogy Carrie is a családi üzletbe fog beszállni. A Beverly Hills gimnázium diákja volt, de később otthagyta, és édesanyjával járta az országot.

Első megmérettetés

Első színészi szereplése az Irene című, 1973-as Broadway-darabban volt, amelyben a főszerepet anyja játszotta.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

Színészi iskola

A 70-es évek elején beiratkozott a London’s Central School nyelv- és drámaszakára, ahol 18 hónapig tanult. Első szereplésére 1975-ben, a Sampon című Hal Ashby-filmben került sor, olyan sztárokkal, mint Warren Beatty, Goldie Hawn és Lee Grant.

Sztárrá válás

1977-ben megkapta a Csillagok háborúja című filmben Leia Organa hercegnő szerepét. A filmben többek között Mark Hamill-lel és Harrison Forddal játszott együtt. A Csillagok háborújának átütő sikere után vált igazán híressé. Leia hercegnő karaktere igazi árucikké vált: a műanyagból készült figurák valósággal elárasztották az Egyesült Államok játékboltjait. 1978-ban ismét Leia hercegnő szerepét játszotta a Star Wars Holiday Special című tévéfilmben.

Star Wars IV. – Egy új remény (1977)

Carrie Fisher-nek nagy erőfeszítéseket kellett tennie, hogy ne nevesse el magát a Moff Tarkint játszó Peter Cushing előtt, aki a való életben egy humoros úriember volt. A stáb, és maga George Lucas is turistaosztályon utazott Angliába. Debbie Reynolds, Carrie Fisher anyja felháborodva hívta fel Lucas-t, de a lánya elvette tőle a kagylót, ugyanis őt cseppet sem zavarta a dolog.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

A Jedi visszatér (1983)

Carrie Fisher a film előző két részének forgatása alatt rengeteget panaszkodott a ruhák hosszára, elmondása szerint szinte nem is nőiesek. Ennek a következményeképp született meg a ruhakreáció, amit Carrie, azaz Leia a fogságban visel Jabbánál. Hamarason a kosztümön szórakozott mindenki a forgatás alatt, hiszen a fém melltartó nem simult Carrie-re rendesen, és mivel nem akarta kétoldali ragasztóval lefixálni, minden jelenet előtt ellenőriznie kellett az öltöztetőknek, hogy megfelelően takar-e.

Írói siker

1987-ben jelent meg első könyve Postcards from the edge (Képeslapok a szakadék széléről) címmel és szinte azonnal bestseller lett. 1990-ben a Columbia Pictures megfilmesítette a Postcards from the Edge című novelláját Meryl Streep főszereplésével. A könyvből egyszereplős színpadi előadás is született. Később mind a négy regénye felkerült a New York Times bestseller-listájára.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

Fogyókúra

2011-ben csatlakozott egy fogyókúrás programhoz, mivel felszedett egypár kilót. A népszerű fogyókúrás program, a Jenny Craig emberei megkeresték, hogy  lenne-e a szóvivőjük és ő elvállalta. Nyáron már 20kg-al volt kevesebb.

Családi ügy

1983-ban házasodott össze Paul Simon zenésszel. Szerepelt a Rene And Georgette Magritte With Their Dog After The War című klipjében is. 1984. júliusában elváltak. Ez az egész  megkavarta Carrie életét. Depresszióssá, alkoholistává és kábítószerfüggővé vált. 1985-ben több, mint egy hónapot tölt rehabilitáción, ennek eredményeképpen szinte teljesen absztinensé válik. Érdeklődése az írás felé fordult.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

40 meglepő érdekesség a 40 éves Csillagok háborújáról

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download