Shrek /Shrek, 2001/ - Érdekességek

11 dolog, amit álmodban sem gondoltál volna a Shrekről

14331

Shrek – Érdekességek

Egyszer, egy távoli mocsárban, élt egy morcos ogre, név szerint Shrek. A zöld szörny nyugalmas életét egy nap fenekestül felforgatta az, hogy furcsábbnál furcsább lények tűntek fel a mocsárban. A három vak egér, a gonosz farkas, a hét törpe, a három kismalac, és további furcsa alakok hemzsegtek életterében. Shrek elment a nagyúrhoz, hogy tegyen valamit az ügyben. Csakhogy előbb ki kell mentenie Fionát a tűzokádó sárkány fogságából, hogy az hozzámehessen Lord Farquaadhoz. Az ogrét útján a szószátyár Szamár kíséri el, és nagy kalandjuk során az is kiderül, hogy nem is a sárkány a legnagyobb probléma.

Shrek (2001)

11. Világszerte bruttó 484,409,218 dolláros bevételt produkált, annak ellenére, hogy “csak” 60 millió dollárból jött létre.

10. 2001-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

Shrek /Shrek, 2001/ - Érdekességek

9. Az AFI’s 10 Top 10 2008-as listáján – animációs film kategóriában – 8. helyen végzett.

8. Fiona megalkotásához megközelítőleg 100 szobrot készítettek, mire kiválasztották a megfelelőt és karakterét végül Raman Hui nem egy létező emberről mintázta.


Article Tags: · · · · · · ·

Hozzászólások

  • +1: A film leginkább az alkotók fantáziáját és kreativitását dícséri, ugyanis a könyv, ami alapján készült, csak annyiban egyezik meg az animációs mesével, hogy Shrek elindul kiszabadítani egy királylányt, meg, hogy útja során elkíséri egy beszélő szamár. 😀

    Rozi 2017-04-13 09:56

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download