Owen Wilson legjobb filmjei

5 film, amiért imádjuk a szülinapos Owen Wilson-t!

3672

Owen Wilson legjobb filmjei

Owen Wilson ma ünnepli születésének 51. évfordulóját, melynek alkalmából összegyűjtöttük az általunk 5 legszórakoztatóbbnak tartott vígjátékát. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

5. Gyakornokok (The Internship, 2013)

Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) vérbeli eladók, bárkire bármit rá tudnak sózni. Hivatásuk felett azonban eljár az idő, a cég, ahol dolgoznak, csődbe megy, és a két kiöregedőben lévő barátnak újra kell kezdenie a semmiből. Egy nap Billy fejében megfogan a forradalmi ötlet: jelentkezniük kell gyakornoknak a Google-höz, a világ legjobb munkahelyére. Egy gond van csak: a két korábbi eladó nem éppen számítógépes zseni, és úgy látszik, a könyörtelen versenyben kevés esélyük van, hogy nyerjenek a több száz magasan képzett egyetemistával szemben.

Gyakornokok 2013

Tudtad, hogy…?

… a Google öt napnyi forgatási időt engedélyezett a stábnak a Googleplex Főhadiszálláson? A film többi részét a atlanatau Georgia Institute of Technology épületében forgatták.

4. Starsky és Hutch (Starsky & Hutch, 2004)

David Starsky (Ben Stiller) egy megállíthatatlan nyomozó, aki mániákusan üldözi a bűnt. Lelkesedése olyan nagy, hogy senki sem bírja sokáig tartani vele a tempót. Legújabb társa Ken Hutchinson (Owen Wilson), egy kissé “romlott” zsaru. Nem végzi rosszul a dolgát, csak éppen még azt nem döntötte el, hogy a törvény melyik oldalán is áll. Ketten együtt ülnek be Starsky tűzpiros Gran Torinójába, hogy felderítsenek egy gyilkossági ügyet. A nyomozás során Hutch egyik informátora és egy pom-pom lány is a segítségükre lesz.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - Starsky és Hutch

Tudtad, hogy…?

… Todd Phillips tengeribeteg lett, miközben a hajón dolgoztak? A rendező ezután megfogatta, hogy soha többé nem forgat hajón.

3. Új csapás (Shanghai Noon, 2000) 

Chon Wang (Jackie Chan) egy szeretnivaló kétbalkezes császári testőr, akinek ki kell szabadítani Pei Pei (Lucy Liu) hercegnőt, akit elraboltak Kínából. Wang azért is vállalkozott a nehéz feladatra, mert személyesen is felelősnek érzi magát a történtekért. A hercegnőt  Amerikába hurcolták, így kerül a mókás testőr a vadnyugatra. Wang valószínűtlen barátságot köt egy lókötővel, Roy O’Bannonnal (Owen Wilson), akivel számos kalandba keverednek, miközben forró nyomon járnak valahol Nevadában.

Új csapás (2000, Shanghai Noon)

Tudtad, hogy…?

… Brandon Merrill, aki Jackie Chan feleségét alakítja, valójában egy közismert rodeo sztár?

2. Ünneprontók ünnepe (The Wedding Crashers, 2005)

John és Jeremy különös hobbit választanak maguknak, szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A recept egyszerű, a pillanatnyi fellángolás nem jelent kellemetlen felelősséget, egészen addig, amig John nem találkozik Claire-rel, Cleary szenátor lányával, és bele nem szeret. Ám a lány már elkötelezte magát a nagyvárosi taplónak, Zach-nek. Nincs mit tenni, valahogy meg kell akadályozni az esküvőt.

Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

Tudtad, hogy…?

… a rendező kérésére a közös jelenetek egy részét Vince Vaughn és Owen Wilson improvizálta?

1. Marley meg én (Marley & Me, 2008)

A fiatal házasok nem akarnak fejest ugrani az ismeretlenbe, így úgy döntenek, hogy mielőtt gyereket vállalnak, örökbe fogadnak egy kutyát, akinek a segítségével megtanulhatják, mit jelent a felelősség és a gondoskodás. Választásuk egy Marley nevű, imádnivaló labrador kölyökre esik, aki azonban nehezebb esetnek bizonyul, mint ahogy elsőre gondolták. A zabolátlan eb végigkíséri őket életük minden állomásán.

Marley meg én (2008)

Tudtad, hogy…?

… Owen Wilson valódi szülei játszották a filmbeli szüleit? Az anyukájának nagy gondot jelentett, hogy ne “Owen”-nek hívja a fiát.

+1 Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremetve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Tudtad, hogy…?

… amikor Owen Wilson neve felmerült a főszerepre, Woody Allen újraírta miatta a forgatókönyvet, hogy jobban passzoljon a színész karakteréhez?

10 Gerard Butler film, amit mindenképpen látnod kell

Kihagytuk kedvenc filmedet a skót színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Owen Wilson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download