Fekete Párduc - Avagy ki Chadwick Boseman

Fekete Párduc – Avagy ki Chadwick Boseman

2297

Chadwick Boseman érdekességek

Chadwick Boseman 2003-ban kapta első szerepét a Harmadik műszak című sorozatban, azóta pedig folyamatosan tevékenykedik a tévé és a filmek világában egyaránt. Legtöbben a 2013-as A 42-es és a 2014-es Get on Up című filmekből ismerhetik. 2016-ban ő keltette életre a Fekete Párducot az Amerika Kapitány: Polgárháború című Marvel-produkcióban, míg 2018-ban pedig érkezik különálló filmje, a Fekete Párduc. Az egyre inkább felkapott színész ma ünnepli 43. születésnapját, melynek alkalmából itt az idő, hogy a kedves Olvasók is egy picit jobban megismerjék.

1) Rendező szeretett volna lenni, ám mégis színész lett. 1995-ben érettségizett a T.L. Hanna High Schoolban, majd később 2000-ben a Howard University-n diplomázott Washingtonban. Második diplomáját a British American Drama Academy-n szerezte Oxfordban.

2) Főszereplője volt a 42-es (2013) című filmnek, ami baseball kategóriában a legmagasabb bevételt hozta eddig Hollywood történetében. 

A 42-es (42, 2013)

3) Boseman megkapta a 2014-es CinemaCon “A holnap férfi csillaga” díját, és a Top 10-es filmlista egyik legjobb teljesítményét is neki titulálta a Time magazin 2014-ben, James Brown szerepéért.

4) Négyszer is alakított már valóban élt személyt: A megállíthatatlan, A 42-es, A James Brown sztori és a Marshall.

Marshall (2017) - Előzetes

5) Fekete Párduc szerepére Chadwick Boseman előtt szóba került Adewale Akinnouye-Agbaje, Anthony Mackie és Dijmon Hounsou is. A három színész közül mindegyik szerepelt már korábban Marvel filmben: Akinnouye-Agbaje a Thor – Sötét világban alakította Algrimot, Mackie Sólymot játszotta az Amerika Kapitány – A tél katonájában, míg Hounsou A galaxis őrzőiben tűnt fel, mint Korath.

20 inspiráló film, amit egyszer az életbe látnod kell

(Érdekességek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download