Kenneth Branagh érdekességek

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Kenneth Branagh-ról

2822

Kenneth Branagh érdekességek

Kenneth Branagh William Shakespeare műveiből készült filmek rendezésével vált széles körűen ismertté és elismertté, de emellett számos színpadi sikerrel is büszkélkedhet. Olyan filmek köthetőek a nevéhez, mint az V. Henrik, a Sok hűhó semmiért, a Mary Shelley: Frankenstein, a Hamlet, Harry Potter és a titkok kamrája és a Wallander-sorozat. A többszörösen Oscarra jelölt, Emmy-díjas színész ma ünnepli születésének az 59. születésnapját, melynek alkalmából most megtudhattok róla néhány meglepő érdekességet.

Kenneth Branagh érdekességek

1) Kenneth Belfastban született és nevelkedett munkásosztálybeli, protestáns szülők második gyermekeként. Két testvére van.

2) Tanulmányait a Grove Primary School-ban kezdte, kilenc éves korában azonban brit felségterületre, a bershire-i Readingbe menekültek az észak-ír válság elől. Az iskolában ragaszkodott az angol akcentushoz, hogy elkerülje az osztálytársai felől érkező zaklatást. Az identitásáról ma ezt mondja: „Írnek érzem magam. Nem hiszem, hogy ki lehet ölni egy fiúból Belfast-ot.” A „szavak szeretetét” pedig ír származásának tulajdonítja.

Kenneth Branagh érdekességek

3) 1989-ben, 29 évesen forgatta le az V. Henriket, melynek egy személyben volt rendezője és főszereplője is. A filmben, melyet két kategóriában jelöltek Oscar-díjra későbbi feleségével, Emma Thompsonnal játszott együtt.

4) 1993-ban újabb Shakespeare adaptációval állt a közönség elé (Sok hűhó semmiért – 1993), majd 30 évesen már meg is jelentette önéletrajzát.


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download