Stan Lee érdekességek

Stan Lee – 8 elképesztő tény a modern képregényvilág szülőatyjáról

5595

Stan Lee érdekességek

Stan Lee a mai világ egyik, ha nem a legsikeresebb és legnépszerűbb filmes univerzumának, a Marvel-nek a legikonikusabb alakja. Gyakorlatilag a modern képregényvilág szülőatyja. Szerkesztőtársaival, többek között Jack Kirbyvel és Steve Ditkóval új, összetett karaktertípusokat honosítottak meg az amerikai képregényekben. Részt vett olyan népszerű karakterek megalkotásában mint Pókember, a Fantasztikus Négyes tagjai, az X-Men, a Hulk, a Vasember, a Fenegyerek és a Doktor Strange. Munkássága alatt vált a Marvel Comics kis kiadóból nagy vállalattá. Lee ma ünnepelné születésének a 97. évfordulóját, melynek alkalmából íme néhány olyan érdekesség az életéről, amit valószínűleg még nem hallottál.

Stan Lee érdekességek

8. Stan Lee eredetileg nem lett volna a Shop-Show (1995) című filmben. Kevin Smith írt egy karaktert, aki végül annyira hasonlított rá, hogy inkább megkérdezte Lee-t, nem játszana-e a produkcióban, és igent mondott.

7. Stan Lee az X-Men – A kívülállók (2000) című alkotásban vállalt először Marvel-mozis cameót. Itt akkor látható, amikor a vízből kijövő Kelly szenátort nézi egy hotdog-árus mellett.

Stan Lee érdekességek

6. Lee nagyon nem volt elégedett a 2003-as Daredevil-lel, mert szerinte túlságosan is tragikus lett.

5. Stan, a Hulk (1962) megalkotója szokásához híven a 2003-as Hulk feldolgozásban is cameózik, ahol egy biztonsági őr szerepében tűnik fel.

Stan Lee érdekességek

4. A Marvel képregények atyja elárulta, hogy bár minden Marvel filmben vállal egy kisebb cameot, eddig a Bosszúállók: Ultron korában játszott szerepe a kedvence.

3. Stan Lee, az eredeti képregény alkotója szerint Pókember azért visel maszkot, hogy ellenfelei ne láthassák félelmét.

Stan Lee érdekességek

2. Stan Lee saját bevallása szerint mindig is el akarta játszani Godint a Thor című moziban, azonban teljes mértékben meg volt elégedve Anthony Hopkins alakításával.

1. A Hangya képregény szerzője, Stan Lee már a nyolcvanas években szeretett volna filmet készíteni a történetből. A projektből azért nem lett semmi, mert akkoriban jött ki a Drágám, a kölykök összementek (1989) című film, és a New Line Cinema túlságosan hasonlónak vélte a történetet.

Hangya

15 sikerfilm, ami olyan dolgokra tanít meg bennünket, amit minden embernek tudnia kellene

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download