FILMEZZUNK.HU
Christopher Walken érdekességek

12 meglepő érdekesség az Oscar-díjas Christopher Walken-ről

13249

Christopher Walken érdekességek

Christopher Walken  Oscar-díjas amerikai színész és színházi előadó. Az Oscar-díjat a A szarvasvadász (The Deer Hunter, 1978) című filmben alakított szerepéért kapta. Az eddigi filmes karrierje során igen termékeny volt, hiszen már több mint 100 filmben szerepelt, olyan nagy sikerű filmekben, mint az Annie Hall, Stephen King: A holtsáv, Batman visszatér, Tiszta románc, Ponyvaregény, Az Álmosvölgy legendája, Kapj el, ha tudsz!. A remek színész a napokban ünnepli születésének a 81. évfordulóját, melynek alkalmából bemutatunk néhány érdekességet, amit nem gondoltál volna róla.

Christopher Walken érdekességek

1. Ronald Christopher Walken néven született. Apja, Paul Walken, aki sütődét működtetett, nagyon szerette volna, ha fiai is a pék szakmát vitték volna tovább. Anyja Rosaline viszont úgy vélte, hogy mindhárom fiában tehetség lakozik, amelyet nem szabad kárba veszni, így testvéreihez (Glenn Walken, Ken Walken) hasonlóan ő is táncleckéket vett, és már tízévesen feltűnt különböző tévéshow-kban.

2. Christopher  14 évesen állt először profi fotós fényképezőgép elé két kismacskával együtt: egy naptár számára készült a kép. Walkent cseppet sem zavarta, hogy két cicával kell pózolnia, ugyanis a következő nyári szünetben az ottani cirkuszba szegődött el, mint az oroszlánszelídítő segédje, és később úgy emlékezett vissza a nagymacskával való munkára, hogy az oroszlán öreg volt, és roppant tanulékony.

Christopher Walken érdekességek

3. Rádöbbent, hogy a musical világa jobban érdekeli, mint a tanulás, így kimaradt az egyetemről, és a következő években számos zenés játékban lépett fel.

4. 1964-ben egy barátja javaslatára a Ronald nevét megváltoztatta Christopher-re.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·