FILMEZZUNK.HU
A legjobb inspiráló filmek

20 inspiráló film, amit egyszer az életbe látnod kell

79925

A legjobb inspiráló filmek

Mindenki életében vannak nehezebb és könnyebb periódusok. Mi most cikkünkkel elsősorban a nehezebb időszakban lévő Olvasóinknak szeretnénk egy kis segítséget nyújtani alábbi összeállításunkkal. Ezek az inspiráló filmek garantáltan segíteni fognak kilábalni a gyengébb állapotodból, ha meg éppen szárnyalsz, akkor plusz motivációt adhatnak. Következzék tehát az általunk legjobban kedvelt inspiráló filmek 20-as listája. A sorrend nem ranglista alapján látható!

Természetesen “inspiráló filmek” toplistánkból hiányozhat a kedvenced, mivel az összeállítás szubjektív. Ha ismersz még te is hasonló témájú alkotást, kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat.

20. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner (Will Smith) célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával (Jaden Smith) kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában, 2006

19. Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty, 2013)

Ha az ember élete nem úgy alakul, ahogy tervezte, mindig menekülhet a fantáziálásba. Walter Mitty (Ben Stiller) nincs híján az álmoknak. Fejben folyamatosan máshol jár, izgalmas kalandokat él át, mintha csak állandóan egy film főhőse lenne. Hamarosan azonban az igazi kaland is rátalál a fotóriporterre, akinek egy elveszett negatív nyomába kell erednie, miközben élete gyökeresen felfordul.

Walter Mitty titkos élete, 2013

18. Ébredések (Awakenings, 1990)

Dr. Malcolm Sayer magának való, de kiváló kutató orvos, aki a Baibridge-i Kórház ideggyógyintézetén úttörő kísérletekbe kezd. Betegei gyerekkoruk óta szinte csak vegetálnak egy súlyos agyhártyagyulladás miatt. Sayer meg van róla győződve, hogy képes visszahozni betegeit a normális életbe, és felébreszteni a bennük szunnyadó embert.

Ébredések (Awakenings, 1991)

17. A közösségi háló (The Social Network, 2010)

A film a napjainkban vitathatatlanul a legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook történetét tárja elénk. Hogyan jött létre 2004-ben, a Harvardon ez a mára már több mint 500 millió aktív tagot számláló internetes közösség, és hová jutott el mostanra? Hogyan változott meg az akkor még egyetemista alapító, Mark Zuckerberg, valamint a Napster társalapítójának, Sean Parkernek az élete a hirtelen jött hírnévtől és természetesen a gazdagságtól…

A közösségi háló (The Social Network, 2010)

16. 3 félnótás (3 Idiots, 2009)

Farhan Qureshi (Madhavan) és Raju Rastogi (Sharman Joshi) szeretnének újra találkozni régi barátjukkal, Ranchóval (Aamir Khan), akit utoljára a diplomaosztón láttak, tíz évvel ezelőtt. Útjuk során találkoznak Chatur Ramalingammal (Omi Vaidya), egy másik barátjukkal, aki mára sikeres üzletember lett. A találkozás felelevenít egy tíz éve kötött fogadást. Immáron hárman közelítenek Rancho legutóbbi ismert tartózkodási helye fel, ám mit sem sejtenek arról, ami rájuk vár. Utazásuk során körbeutazzák egész Észak-Indiát, s közben régi történeteket idéznek fel az egyetemi évekből.

3 félnótás (3 Idiots, 2009)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·