Érdekfeszítő detektív filmek

8 izgalmas detektív film, amitől garantáltan okosabbá válsz

45303

2. A tetovált lány (Män som hatar kvinnor, 2009)

Harriet Vanger (Ewa Froling) negyven éve tűnt el nyomtalanul a családja – a nagy hatalmú Vanger klán – birtokában álló szigetről. Holtteste sosem került elő, ám nagybátyja meg van győződve arról, hogy unokahúga gyilkosság áldozata lett, a tettes pedig az egyik családtag. Megbízza Mikael Blomkvistot (Michael Nyqvist), egy vesztes sajtóper miatt éppen munkanélküli újságírót, és Lisbeth Salandert (Noomi Rapace), a kegyetlen és tetovált hackert, hogy nyomozzanak az ügyben. Mikael és Lisbeth alaposan beletenyerelnek egy 40 éve történt gyilkosságsorozatba, s minél mélyebbre ásnak, annál nagyobb veszélybe kerülnek…

A tetovált lány (Män som hatar kvinnor, 2009)

1. A törvény nevében – sorozat – (True Detective, 2014)

Martin Hart (Woody Harrelson) és a különc Rust Cohle (Matthew McConaughey) 17 éve együtt nyomoztak egy meggyilkolt lány ügyében. Hosszú ideig úgy tűnt, sikerült felgöngyölíteniük az esetet, azonban amikor új nyom kerül elő, mindkettejüket kihallgatják a korábbi eset kapcsán. A törvény nevében cselekménye párhuzamosan játszódik a napjainkban és múltban, míg végül összeáll a kép, és talán végre az elkövető kilétére is fény derül.

A törvény nevében (True Detective, 2014)

A valaha volt 20 legjobb krimi film az IMDB szerint

Természetesen a detektív filmek palettája jóval nagyobb, mint ez a nyolc film, ezért kérünk benneteket írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, ha kihagytuk a ti kedvenc témával kapcsolatos alkotásotokat.

(Ötletek: Brightside; Detektív filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download