A legjobb orosz filmek

A filmtörténelem 12 legjobb orosz filmje

31664

8. Lev Tolsztoj: Anna Karenina (Anna Karenina, 1967)

Anna Karenina először hagyja hosszabb időre nevelőnőre kisfiát, Szerjozsát. Pétervárról Moszkvába hívják rokonai, hogy tapintatosan segítsen megoldani családi problémáikat. Ám az utazás nem várt fordulattal jár: véletlenül megismerkedik Vronszkij gróffal, akivel kölcsönösen halálosan egymásba szeretnek. Az új, csodálatos érzés egyre jobban hatalmába keríti Annát, nem tud, és nem is akar ellenállni többé. Nyíltan bevallja férjének, hogy Vronszkij szeretője és gyermeket vár tőle. Karenin azonban ragaszkodik ahhoz, hogy Szerjozsa a válás után nála maradjon. Annának nem csupán a környezete előítéleteivel kell szembenéznie, de választásra is kényszerül: a fiát vagy szerelmét választja?

Lev Tolsztoj: Anna Karenina (Anna Karenina, 1967)

7. A szibériai borbély (Szibirszkij csirjulnyik, 1998)

1905 – Egy asszony levelet ír a fiának, végre rászánja magát, hogy megossza vele születésének féltve őrzött titkát. 1885 – Jane üzleti megbizatással nekivág a titokzatos Oroszországnak. A vonaton megismerkedik a fiatal kadéttal, Andrej Tolsztojjal, aki beleszeret a külföldi szépségbe. Jane, hogy segédkezzen eladni egy óriási fakitermelő gépet az oroszoknak, magába bolondítja Radlov tábornokot.

A szibériai borbély (Szibirszkij csirjulnyik, 1998)

6. Leviatán (Leviathan, 2014)

A Barents tenger melletti kisvárosban él egy átlagos család: Nikolai, felesége Lilya és tinédzser fia, Romka. Tulajdonukat a helyi polgármester veszélyezteti, aki megpróbálja elvenni földjüket, házukat és Nikolai autójavító műhelyét is. Hogy menthesse otthonát, a családfő egy régi barátja segítségét kéri. Régen a hadseregben szolgáltak együtt, a férfiból most egy Moszkvában praktizáló neves ügyvéd lett. Együtt veszik fel a harcot a polgármester ellen…

Leviatán (Leviathan, 2014)

5. Sztalker (Stalker, 1979)

A fantasztikus történet a Földet egykor meglátogató jövevényekről szól. Távozásuk után hátrahagynak egy zónát, amiről úgy gondolják, hogy az emberi létre káros hatással van, ezért senki nem lépheti át. De mint minden, ami tilos, rendkívüli érdeklődést vált ki. Különféle emberek igyekeznek behatolni és létrejön egy új foglalkozás is, amit sztalkernek neveznek.

Sztalker (Stalker, 1979)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

  • Pingback: cialis online

  • Sztálingrádot hiányoltam a listáról

    Edina 2020-05-24 18:57

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download