A legjobb orosz filmek

A filmtörténelem 12 legjobb orosz filmje

31260

4. Csalóka napfény (Utomlyonnye solntsem, 1994)

1936-ban egy kellemes nyári napon a magas rangú katonatiszt nyaralójába váratlan vendég érkezik. Az asszony régi szerelme tíz év távollét után törte meg a családi idillt. A vendég küldetése végzetes, az ezredest kell előállítania a politikai rendőrség megbízásából.

Csalóka napfény (Utomlyonnye solntsem, 1994)

3. Hurrá, nyaralunk! (Dobra pozsalovaty!, 1964)

Dinyin, a Szovjetunió lelkes táborvezetője példásan és a szabályok teljes körű betartásával vezeti az úttörőtábort. Minden táborlakó a helyén, rend és fegyelem mindenhol – elérkezett tehát az idő, hogy a kis úttörők rokonai végre meglátogassák őket és elismeréssel hódoljanak a táborvezető előtt a gyerek kisimult arcocskáját látván. Légy kerül azonban Dinyin levesébe, s az áhított siker édes mámora megrendülni látszik.

Hurrá, nyaralunk! (Dobra pozsalovaty!, 1964)

2. Kiskakukk (Kukushka, 2002)

1944. szeptembere. A finn orvlövész zseniális húzással – SS-egyenruhában – megszökik a németek fogságából, majd egy lapp parasztasszony, Anni házában talál menedéket. De a négy éve magányosan élő asszony már egy másik férfit is befogadott magához, a súlyosan sérült orosz katonát. A két férfi ellenségesen áll egymással szemben. Nemcsak Veiko SS-egyenruhája, de az asszony is közéjük áll. A mese varázslatos fordulatot vesz…

Kiskakukk (Kukushka, 2002)

1. Háború és béke (Voina i Mir, 1965)

A történet a napóleoni háború idején játszódik, és egy szerelmi háromszög kapcsán mutatja be a 19. század eleji cári Oroszországban végbemenő társadalmi változásokat. Két fiatalkori barát ugyanabba a nőbe szerelmes. Natasa grófnőt szoros kapcsolat fűzi Bolkonszkij herceghez, míg Pierre Bezuhov gróffal plátói szerelem kapcsolja össze. Csak Bolkonszkij halálával válik lehetővé számukra az igazi szerelem beteljesedése.

Háború és béke (Voina i Mir, 1965)

A Háború és béke, eredeti orosz nevén Voina i Mir, 1969-ben Oscar-díjat nyert az Oroszoknak.

Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

Az orosz filmek tárháza jóval nagyobb, mint ez a 12 alkotás. Elképzelhető, hogy Te is ismersz olyan olyan produkciót Oroszországból, amit szeretsz, de listánk nem tartalmazza. Ha van ilyen, ne habozz, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Legjobb orosz filmek történetek forrása)

//spencer//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

  • Pingback: cialis online

  • Sztálingrádot hiányoltam a listáról

    Edina 2020-05-24 18:57

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download