FILMEZZUNK.HU
Joseph Fiennes érdekességek

8 meglepő érdekesség a szülinapos Joseph Fiennes-ről

11468

Joseph Fiennes érdekességek

Joseph Fiennes angol színész. Eddigi legismertebb szerepeit a Goodbye Bafana, a Luther, illetve a Szerelmes Shakespeare című filmekben nyújtotta. Feltűnt a FlashForward – A jövő emlékei, illetve a Camelot című sorozatokban is. A színész a napokban ünnepli születésének az 53. évfordulóját, melynek alkalmából itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

Joseph Fiennes érdekességek

1. West Corkban, Írországban nőtt fel, később otthagyta a művészeti iskolát és elkezdett a “Young Vic Youth” Színházzal dolgozni, majd “Guildhall School of Music and Drama”-ban folytatta tanulmányait.

2. 1998-ban két Oscar díjas filmben is játszott Joseph Fiennes: Robert Dudley-t alakította az Elizabeth-ben, a Szerelmes Shakespeare-ben pedig maga a címszereplő bőrében láthattuk. Ezek után egy időre visszatért a színházhoz, ezért csak néhány filmben vállalt szerepet.

Joseph Fiennes

3. 2003-ban a DreamWorks animációs filmjében, a Szindbád – A hét tenger legendája-ban kölcsönözte a hangját az egyik szereplőnek (Proteus) olyan színészek mellett, mint Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones és Michelle Pfeiffer.

4. Joseph Fiennes 2009. augusztus 27-én vette feleségül kedvesét, María Dolores Diéguez svájci modellt. A római katolikus ceremóniára Toszkánában került sor. A pár első gyermeke, Sam 2010. március 8-án született, majd 2011-ben egy újabb kislánnyal, Isabellel bővült a család.

Joseph Fiennes érdekességek

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·