Russell Crowe majdnem meghalt filmforgatás közben

Russell Crowe majdnem meghalt filmforgatás közben

757

Russell Crowe majdnem meghalt

A Gladiátor című film 20. évfordulóján a mozi rendezője, Ridley Scott elárulta, milyen veszélyes helyzetbe ütköztek a tigrises jelenet forgatása közben. A film története egy bosszúsztori, ahol az elárult római hadvezér gladiátorként áll bosszút a gonosz császáron, aki a hatalomért megölette hősünk családját.

Az egyik arénabeli harcban egy igazi tigrissel kerül szembe a főhős, a majdnem 3 és fél méteres állatot két srác tartotta láncon – meséli a rendező. Azt mondta Russell ,akkor mehet! És amikor kiugrott az állat a lyukból akkor a színésznek el kellett pördülni az állat elől a homokos talajon. A tigris egy centire volt tőle, amikor a beállítást rögzítettük, Russell csak annyit mondott: Basszus, ez nagyon közel volt – nyilatkozta Ridley Scott.

A filmet egy tragédia is beárnyékolta, Proximo szerepében játszó Oliver Reed a forgatás alatt hunyt el. Halálának hírére megváltoztatták a karakterének sztoriját. Ő is meghal, miközben a gladiátort próbálja menteni, ezeket a részeket számítógépes trükk segítségével sikerült megalkotni. Szerepéért posztumusz Bafta-díjra jelölték a legjobb színész kategóriában a férfit. A film nem mellesleg számos díjat zsebelt be, a gonosz császár szerepében pedig azt a Joaquin Phoenix-et láthatjuk, aki a közelmúltban a Joker film főszereplőjének megformálója is volt.

12 elképesztő filmes baki, amit nem vettél észre a Gladiátor című filmben

(Forrás: borsonline.hu)


Article Tags: · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download