Liam Neeson legjobb filmjei

Liam Neeson 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látni kell

26235

3. Michael Collins (1996)

Hétszáz éve tartott már az írek véget nem érő harca az angol uralom ellen, amikor 1916-ban kirobbant a tragikus kimenetelű Húsvéti felkelés. A vezetőket kivégezték, számtalan résztvevőt – köztük Michael Collinst és Harry Bolandot – bebörtönöztek. Szabadulásuk után Collins megszervezte a sajátos taktikával harcoló Úr Önkénteseket és hamarosan a függetlenségi mozgalom legnépszerűbb vezetője lett.

Michael Collins (1996)

Tudtad, hogy…?

Amikor a felkelés 1916 húsvét hétfőjén elindult, Collins Patrick Pearse-szel és másokkal együtt dublini főpostahivatal elfoglalásában vett részt. Katonai értelemben a felkelés, ahogy sokan számítottak rá, csúfos kudarcba fulladt. Sokan mégis ünnepelték a felkelés tényét, azzal érvelve, hogy a véráldozat még több embert térít meg a függetlenség ügye számára. Michael Collins megformálásáért újfent Golden Globe-ra jelölték Liam Neeson-t.

2. Schindler listája (Schindler’s List, 1993)

A második világháború elején kerül a megszállt Lengyelországba Oscar Schindler. Kiváló kapcsolatai révén gyárat szerez, és a háborús megrendeléseknek köszönhetően meggazdagszik. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli, hogy foglalkoztasson üldözötteket, akiknek így megmentheti az életét. Gyára, az Emalia a zsidók utolsó menedéke lesz. 1944-ben a nácik jóformán mindenkit gázkamrába küldenek. Csak az nem hal meg, akinek a neve szerepel Schindler listáján.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

Tudtad, hogy…?

Az eredeti listát a Schindler alkalmazásában álló zsidókról 1999-ben találták meg Schindler hildesheimi lakásának padlásán egy bőröndben, egyéb kéziratokkal együtt. A rendező, Steven Spielberg nem kapott fizetést a filmért. A munkadíjat azért utasította vissza, mert azt “véres pénznek” tartotta.

1. Elrabolva (Taken, 2008)

Bryan Mills, a titkosszolgálat egyik legjobb ügynöke már visszavonult, mert a lánya, Kim közelében akart lenni, aki anyjával és tehetős mostohaapjával Kaliforniában él. Kim barátnőjével, Amandával Párizsba utazik, ami Bryannek ugyan nem tetszik, de beleegyezését adja. A kirándulás azonban nem várt fordulatot vesz, a lányt elrabolják, Bryan pedig minden tapasztalatát bevetve elindul, hogy leszámoljon a Kim fogva tartóival.

Elrabolva 2008

Tudtad, hogy…?

Liam Neeson egy korábbi SAS (Special Air Service) katonától, Mick Gouldtól kapott közelharci kiképzést, és ő tanította meg arra is, hogyan bánjon a fegyverekkel. A filmben Bryan Mills (Liam Neeson) 35 embert öl meg, hogy kiszabadítsa a lányát.

Filmes utalások, amiket álmodban sem gondoltál volna

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Liam Neeson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása itt és itt)

//spencer//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download