Tom Hanks lesz Geppetto az új Pinokkió filmben!

Tom Hanks lesz Geppetto az új Pinokkió filmben!

332

Tom Hanks lesz Geppetto az új Pinokkió filmben!

Arról, hogy Pinokkió jóságos apukáját a Forrest Gump színésze alakíthatja, 2018 novemberében halhattunk először: akkor még úgy volt, hogy a filmet a Paddington direktoraként ismert Paul King fogja rendezni, az olasz Carlo Collodi meséjén kívül Chris Weitz (Egy fiúról) és Simon Farnaby (Paddington 2.) forgatókönyve alapján.

10 világsztár, akik krónikus betegségben szenvednek

A rendező személye azóta megváltozott: nem más lett, mint Robert Zemeckis, aki az elmúlt évtizedekben már háromszor is dolgozott együtt Hanksszel. Először a Forrest Gumpot forgatták közösen, majd a Számkivetettet, végül pedig a Polar Expressz című animációs filmet (ezek közül a Forrest Gump elhozta a sztár számára a második főszereplői Oscart). Sőt: a jövőre érkező BIOS című sci-fiben is együtt vettek részt – ennek a színész a főszereplője, Zemeckis pedig az egyik producere volt.

Újabb közös filmjük az elmúlt években elharapódzó élőszereplős Disney önremake-ek (A dzsungel könyveA szépség és a szörnyetegAladdinDumbó, Az oroszlánkirályMulan stb.) sorát fogja gyarapítani, Hanks mellett várhatóan rengeteg CGI-vel a főszerepben. De a Collodi-mesekönyv amúgy is nagyon népszerű a filmesek körében: olyan sok adaptáció készült már belőle, hogy csak Robert Benigni olasz színész kettőben is szerepelt (a saját maga által rendezett 2002-es verzió elég nagyot bukott, a tavalyit, amiben nem a címszerepet, hanem Tom Hankshez hasonlóan Geppettót játszotta, jól fogadták). Jelenleg pedig a Disney produkcióján kívül Guillermo del Toro is dolgozik egy sötétebb, animációs változaton, amelyben Ewan McGregor lesz a Tücsök, Tilda Swinton pedig a tündér szinkronhangja.

A 10 legjobb Tom Hanks film, amit vétek lenne kihagyni

(via port.hu)


Article Tags: · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download