Robert Redford legjobb filmjei

Robert Redford 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagynod

20607

6. Az utolsó erőd (The Last Castle, 2001)

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel.

Az utolsó erőd (The Last Castle, 2001)

5. A suttogó (The Horse Whisperer, 1998)

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztõ rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

A suttogó (The Horse Whisperer, 1998)

4. Butch Cassidy és a Sundance kölyök (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)

Butch Cassidy (Paul Newman) és bandája még lovon jár, de már új szelek fújnak, ugyanis megjelenik a bicikli, de a vonat is egyre elterjedtebb utazási eszköz. A városban megszüntették a bankot, mert túl sokszor rámolták ki az utóbbi időkben. Butch és cimborája, a Sundance kölyök (Robert Redford) arról ábrándozik, hogy Bolíviába mennek aranyat ásni, vagy talán felcsapnak zsoldosnak a spanyol háborúban. Egyszerűbb megélhetésnek tűnik viszont, ha kirabolnak egy vonatot. Hamarosan megelégelik portyázásaikat, és a vasút vezetői fejvadászokat küldenek a banda nyomába.

Butch Cassidy és a Sundance kölyök (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download