Gyerekkorunk 18 legkedvesebb filmje, amit sose felejtünk

Gyerekkorunk 18 legkedvesebb filmje, amit sose felejtünk

20828

Gyerekkorunk 18 kedvenc filmje

Gyereknap alkalmából itt az idő újra felidézni azokat a boldog pillanatokat, amiket e filmek megtekintésekor – talán még gyermekként – éreztünk. Mindenkinek vannak meghatározó gyermekkori filmes élményei. Van aki már nem igazán emlékszik rá, van, akiben még mélyen ott motoszkálnak kedvenc filmjeinek képkockái, de nagy valószínűséggel olyanok is akadnak, akik most gyűjtik ezeket a filmes élményeket. Következő toplistánkban azokat a filmeket próbáltuk egy kalap alá venni, amelyek meghatározták gyerekkorunk unalmas estéit. A lista kizárólag saját véleményen alapszik!

Íme gyerekkorunk 18 legkedvesebb filmje, amit sose felejtünk el! Írd le nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy te melyik filmre vagy filmekre emlékszel vissza legszívesebben a gyermekkorodból.

1. A kicsi kocsi kalandjai (The Love Bug, 1969)

Amikor Jim Douglas (Dean Jones), a jobb napokat látott autóversenyző belép Peter Thorndyke (David Tomlinson) import autókat árusító üzletébe, Herbie, a kis Volkswagen azonnal gazdára talál. No nem mintha Jim meg akarná venni, vagy egyáltalán érdeklődne iránta. Az önfejű bogárhátú teljesen egyedül dönti el, hogy Jim lesz az új tulajdonosa. Így aztán, amikor a férfi távozik, a kis autó hazáig követi. Másnap Jim arra ébred, hogy egy “lopott” kocsi áll a háza előtt, amit, hogy jóvátegye a “rablást”, rövid úton megvetetnek vele. Az újdonsült tulajdonos eleinte egyáltalán nem lelkesedik szerzeményéért. Végül visszaviszi a kocsit az üzletbe, ahol Carole Bennett (Michele Lee), Thorndyke csinos beosztottja beleegyezik, hogy együtt menjenek próbaútra a kisautóval. Ekkor Herbie végre megmutatja, mit tud: ha akarja, nincs olyan járgány, amely a nyomába érne…

A kicsi kocsi legújabb kalandjai (Herbie Goes Bananas, 1980)

2. Hook (1991)

A középkorú ügyvéd a felnőttvilág hajszolt és fantáziátlan világát éli, s már rég nem emlékszik arra, hogy gyermek is volt egyszer, sőt Pán Péterként a meseország hőse. Hook (Dustin Hoffman), a gonosz kalózkapitány azonban elrabolja gyermekeit, s próba elé állítja: képes-e még csodára, tud-e még küzdeni és szeretni. Útra kel Seholországba, egy olyan világba, amelyben nem a pénz, a rang számít, hanem a szív.

Hook (1991)

3. Majomparádé (Dunston Checks In, 1995)

Robertet (Jason Alexander), a Majestic Hotel vezetőjét arra képezték ki, hogy a szálloda legkényesebb ügyeit is elegánsan elsimítsa. Játszi könnyedséggel koordinálja a szállóvendégek, a személyzet és a tréfát nem ismerő igazgatónő, Mrs. Dubrow (Faye Dunaway) életét. Mindaddig, amíg egy napon bejelentkezik Dunston, az orángután és gazdája, a szélhámos ékszertolvaj, Lord Rutledge (Rupert Everett). New York legelegánsabb szállodájában pillanatok alatt cirkusz kerekedik…

Majomparádé (1995, Dunston Checks In)

4. Richie Rich – Rosszcsont beforr (Richie Rich, 1994)

A világ leggazdagabb gyereke Richie (Macaulay Culkin). De hiába a szülők szeretete, a méregdrága játékok, Richie a külvárosban baseballozó gyerekek barátságára vágyik. Vágya különös körülmények között válik valóra. Amikor szülei repülőgépe lezuhan, Van Dough (John Larroquette) a család pénzéhes ügyvédje a saját felügyelete alá kényszeríti a kisfiút. Fő célja azonban, hogy a cégnél is átvegye a hatalmat. Ezért esze ágában sincs kerestetni a munkaadóit. A gyerekbanda azonban Richie segítségére siet.

Richie Rich - Rosszcsont beforr (Richie Rich, 1994)

5. Hull a pelyhes (Jingle All the Way, 1996)

Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja ezt a látszólag egyszerű kívánságot.

Hull a pelyhes Langstonéknál (Jingle All the Way, 1996)

6. Stuart Little, kisegér (Stuart Little, 1999)

Stuart Little-t örökbe fogadja a kissé szertelen Little família. Igaz, először gyerekre gondoltak, de az árvaházban ez a pici egérke tűnt a legelveszettebb lénynek. Mrs. Little (Geena Davis) vezényletével hamarosan feljavítják a gyenge Stuartot, aki teljes értékű családtaggá válik. A házban – érthető módon – egyvalakinek nem nyeri el tetszését a jövevény: a macskának. A gonosz kandúr mindent meg is tesz azért, hogy véget vessen az egér jó sorának.

Stuart Little, kisegér (1999)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download