Megérkezett a Post Mortem igazán ütős előzetese!

Megérkezett a Post Mortem igazán ütős előzetese!

817

Megérkezett a Post Mortem igazán ütős előzetese!

A Post Mortem, ami egy misztikus thriller, egyedülálló a maga nemében, ugyanis ez az első nagyköltségvetésű, állami támogatásból készült horrorfilm, ami Magyarországon készült. A Post Mortem története az első világháborút követő spanyolnátha-járvány után játszódik egy eldugott magyar faluban. 1918-ban járunk, ahol egy fagyos télen Tomás (Klem Viktor), a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el családjuk körében, akik egy utolsó emléket szeretnének még az elhunytukról. Egy tízéves kislány, Anna (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. Úgy tűnik, hogy a holtak nem szeretnének békében nyugodni. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki. Így Tomás, Anna (Hais Fruzsina) segítségével próbálja megoldani az útjába kerülő természetfeletti rejtvényt.

A film egyik témája, amivel Tamás foglalkozik, a halál utáni fotózás, ami napjainkban rejtélyes, sokak számára ijesztő hagyomány. A 19. század második felében azonban rengeteg ilyen kép készült Magyarországon is. A halál utáni fotózás az elhunytak részére egy utolsó emléket állít szerettükről, ami sok család számára a gyász részévé válik.Gyakran azonban kimondottan zavarbaejtő a hatás. A furcsa szokást végül a 20. század elején felváltotta a mindennapi fényképezés, így már életében rengeteg kép készülhetett bárkiről.

A film rendezője Bergendy Péter, az 56 éves magyar filmrendező, pszichológus, Bergendy Péter zenész fia, aki 2019-ben Emmy-díjra jelölt Trezor és A vizsga című filmek jegyzője. A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó film főszereplői Klem Viktor mellett Hais Fruzsina, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea, és Reviczky Gábor. A rendező elmondta:

”A latin országokban nagy hagyománya van a horrorfilmeknek. Nagy öröm és elismerés nekem, hogy Spanyolországban kifejezetten rákaptak a filmre, és Sitges után két újabb meghívást is kaptunk, így egy katalán, egy baszk és egy spanyol fesztiválon is versenyben vagyunk.”

A film a tervek szerint 2021. januárjában érkezik a mozikba, de nagyon felkapott lett, mivel előtte még bemutatják az idei Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon, és újabb három fesztiválra is kapott meghívást, így ott lesz Triesztben, San Sebastianban, és Malagában is.

Szerző: MéziMcFly

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download