Bud Spencer javaslatára készültek el az Ötvös Csöpi-filmek

Bud Spencer javaslatára készültek el az Ötvös Csöpi-filmek

1591

Bud Spencer javaslatára készültek el az Ötvös Csöpi-filmek

Bujtor István mindig is megtisztelőnek érezte, hogy „magyar Piedoneként” emlegetik, noha egyszer nyakoncsapta őt Bud Spencer. A magyar színészlegenda életéről Hasonmások címmel Király Levente könyvet írt, amiből számos érdekes sztori kiderül.

Ötvös Csöpi - Bujtor István

A Piedone-filmekre sokban emlékeztető Ötvös Csöpi-filmek kitalálója maga a főszereplőt is megformáló Bujtor István volt és a legenda szerint egy személyes találkozás során maga Bud Spencer javasolta neki, hogy készítsen vértelen bunyóval fűszerezett humoros filmeket. Rómában, a Sándor Mátyás felvételei alkalmából érte Bujtort az a megtiszteltetés, hogy személyesen is találkozhatott nápolyi kollégájával.

“Mire kézhez kaptam a diplomát, már hat filmszerep volt a hátam mögött. Az előbbi film forgatása közben eljutottam Olaszországba, ahol megismerkedtem Bud Spencerrel. Elmondtam neki, hogy én vagyok a magyar szinkronizálója. Kedvenc íróm, rejtő jenő szavaival élve vállon veregetett, majd felemelt és leporolt. Azóta jóba vagyunk, és levelezünk.”

– elevenítette fel a 2009-ben elhunyt színész korábban a különleges pillanatot. Bujtor István a Spencerrel való találkozásáról egyébként más alkalommal is szeretett mesélni: “Ő a szomszéd műteremben forgatott és összehoztak, bemutattak. Én már akkor szinkronizáltam őt itthon, és akkor mondta, hogy milyen jó ilyen filmet csinálni.

“Szinkronizálni is élvezet lehet, de miért nem csináltok ti is ilyet? Nagydarab, marha embernek itt vagy te, szép táj, jópofa benyögések, pofonok vér nélkül és a kisgyerek mindenképpen nagyon fontos, akárcsak a happy end. És kész is a film. Szent meggyőződésem, hogy a közönségnek nagyon komoly igénye van az ilyen irányú filmekre, erre a műfajra, kikapcsolódásra, szórakozásra, az egyéb, komolyabb, nehezebb veretű filmek mellett.”

“És mivel nem találtam vállalkozót, ezért megírtam a forgatókönyvet, elvállaltam a rendezést és a főszerepet is. A zenét az öcsém, Frenreisz Károly szerezte.” – mondta Bujtor

10 meglepő érdekesség a Piedone filmekről

(Via borsonline.hu)


Article Tags: · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download