8 dolog, amit nem gondoltál volna Jane Fonda-ról

8 dolog, amit nem gondoltál volna Jane Fonda-ról

4078

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

Jane Fonda, születési nevén Lady Jayne Seymour Fonda a napokban ünnepli a 83. életévét, melynek apropójából bemutatunk néhány érdekességet, hogy egy picit Ti is jobban megismerjétek.

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

1. A kétszeresen Oscar-díjas színésznő a színészeten kívül író, politikai aktivista, korábbi divatmodell, és fitneszguru is.

2. 12 évesen (1950) veszítette el édesanyját, Frances Ford Seymourt, aki öngyilkos lett. Édesapja az Oscar-, és Golden Globe-díjas legenda Henry Fonda, aki 1982-ben hunyt el.

Érdekességek Jane Fonda színésznőről

3. Bár többször is szerepelt édesapjával, végül csak 1958-ban tette le a garast a színészi pálya mellett, amikor is apja bemutatta a színészoktatók pápájának, Lee Strasbergnek. Az 1950-es évek végén aratott sikerei jó kezdésnek bizonyultak a színészi karrierjét illetően.

4. 1980-ban eljött a nagy lehetőség, hogy apjával játszhasson egy filmben, aminek megvásárolta a tévés lejátszás jogait. Az Aranytó, amiben szerepelt még Katharine Hepburn is, és amiért édesapja megkapta a legjobb színésznek járó díjat, amit sajnos nem tudott átvenni betegsége miatt, ezért Jane vette át a szobrocskát.

Aranytó (On Golden Pond, 1981)


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download