“Csodálatos kegyelem” – a Pókember sztárja színészként találta meg Istent

“A legkönnyebb dolog szerelembe esni Jézus Krisztussal” – Andrew Garfield

2412

“A legkönnyebb dolog szerelembe esni Jézus Krisztussal” – Andrew Garfield

A Pókember sztárja színészként találta meg Istent. Jezsuita misszionáriust alakított egyik legfontosabb szerepében a világhírű Andrew Garfield. A csodálatos Pókember színészének életét megváltoztatta a forgatás, a Relevant magazinnak boldogan mesélt a hitéről. 

Némaság (Silence, 2016)

Martin Scorsese 2015-ös mozifilmjében Andrew Garfield egy 17. századi jezsuita pap misszionáriust alakít, aki Japánba utazik. Keresztény társaival együtt ott szembesül vele, hogy milyen elképzelhetetlen üldöztetésben is van részük. Ahhoz, hogy megfelelően felkészüljön a szerepre, rendszeresen találkozott papokkal, tanulmányozta a keresztény írásokat és a katolikus spirituális vallási gyakorlatokat. Az amerikai magazinnak nemrég elmondta, hogy ezek az élmények mély benyomást gyakoroltak rá. Amikor megkérték, hogy meséljen a tapasztalatairól, így nyilatkozott:

Ami nagyon könnyű volt, szerelembe esni ezzel a személlyel, szerelembe esni Jézus Krisztussal. Ez volt a legmeglepőbb, a legfigyelemreméltóbb dolog – hogy milyen könnyen szerelembe lehet esni Jézus Krisztussal.

Garfield azt is elmondta, hogy a forgatásra való felkészülés – ami magában foglalta testsúlyának jelentős elvesztését – megváltoztatta az életét.

“Ez a dolog alázatra késztet, mert megmutatja, hogy képes vagy egy évet rászánni a lelki átváltozásra, az őszinte vágyat pedig átformálni cselekvéssé, kapcsolatot kialakítani Krisztussal és Istennel, ezután képes vagy majd’ húsz kg-ot lefogyni. Áldozatot hozni a munkádért, imádkozni minden nap, fél évig cölibátusban élni, és mindezt az Úr szolgálatában, abban, amire elhívott téged, és még azutánis, hogy alázattal felajánlottad a szívedet és a lelkedet, valaki majd ezt képes lesz elutasítani és semmibe venni. Ez egy leírhatatlanul csodálatos kegyelem, ami adható és kimutatható.”

Az interjúban Garfield elmondta a Relevantnak, hogy miután olyan sok időt töltött Thomas Merton trappista szerzetes munkáinak olvasásával, elkezdte megérteni és összekötni saját kapcsolatát a hittel és a kétséggel.

“Sokat foglalkoztam vele (Mertonnal), mert úgy tűnt, hogy ő mindig „borotvaélen táncolt” a hit és a kétség között. Ő megértette, hogy a kétség ellenkezője nem a bizonyosság, hogy kétséggel élni az épp annyira része az életnek, mint a hit és a hittel való élet” – tette hozzá Garfield.

15 filmsztár, akinek jóval fiatalabb karaktert kellett eljátszani, mint, ami a valós kora

(Forrás: 777blog.hu)


Article Tags: · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download