A 15 legjobb film, amiben a PÉNZ az úr

A 15 legjobb film, amiben a PÉNZ az úr

28516

3. Krízispont (Margin Call, 2011)

A film a pénzügyi világban játszódik, és egy befektetési cég 24 óráját mutatja be a 2008-as világválság kezdő szakaszában. Amikor egy kezdő elemző, Peter Sullivan (Zachary Quinto) olyan információkra bukkan, ami alapján szinte biztosra vehető a cég bukása, a vezetőség olyan döntések meghozatalára kénytelen, melyek mind erkölcsi, mind pénzügyi értelemben bombaként robbannak az üzleti életben.

Krízispont (Margin Call, 2011)

2. Bennfentesek (Inside Job, 2010)

A film átfogó elemzést nyújt a 2008-as globális pénzügyi krízisről. Taglalja a válság okait, és okozatait. Emberek milliói maradtak munka nélkül, vesztették el otthonukat, és csaknem mindenüket a válságban, és a recesszió miatt, amely kis híján az egész világ pénzügyi összeomlásához is vezetett.

Bennfentesek /Inside Job, 2010/

1. Tőzsdecápák (Wall Street, 1987)

Bud Fox (Charlie Sheen) egy fiatal ambiciózus bukméker, aki szeretne rövidtávon a csúcsra jutni. A cél érdekében éjt nappallá téve dolgozik egy jól menő cégnél. Már alig várja, hogy végre találkozhasson Gordon Gekkóval (Michael Douglas), a legendás brókerrel. Budnak sikerül Gordon bizalmába férkőznie, olyannyira, hogy a férfi elárulja a legnagyobb üzleti titkot: a kapzsiság jó. Bud megfogadja a tanácsot, s csakhamar arra ébred, hogy fura emberek veszik körül, akikkel szürke üzleteket köt. Gyors pénz, gyors üzlet, gyors nők jellemezik az életét. Gekko egy napon megcélozza a Blue Star légitársaságot, ahol Bud apja 24 évig állt alkalmazásban. A tervek szerint meglovasítanák az ott dolgozók nyugdíját…

Tőzsdecápák (Wall Street, 1987)

Ha kihagytuk toplistánkból kedvenc témával kapcsolatos alkotásodat, és szívesen ajánlanád nekünk, vagy a kedves Olvasóknak, akkor írd le a címét hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

12 alacsony költségvetésű film, ami végül meglepően nagy kasszasiker lett

(Címlapkép forrása; Történetek leírásának forrása ITT és ITT olvasható)

//batigoool//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download