Új Gyűrűk Ura mozifilm a láthatáron!

Új Gyűrűk Ura mozifilm a láthatáron!

1229

Új Gyűrűk Ura mozifilm a láthatáron!

Úgy hallottam, új Gyűrűk Ura filmet fejlesztenek. A sztori Morgoth bukásáról szól” – írta egy Daniel Richtman nevű bennfentes egy csak a követői számára elérhető Patreon híroldalon, erről számol be a We Got This Covered című lap. Semmilyen további megerősítés nem érkezett a hírről, és a nagy lapok sem kapták fel, ami jelzi a dolog erősen kétséges mivoltát. (A We Got This Covered híroldala tele van a „reportedly” kifejezéssel, ami magyarul kb. az „állítólag” lenne.) Hogy miért írunk róla mégis?

A Gyűrűk Ura - A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003)

Mert a gondolat több oknál fogva is logikus lenne. Az egyik, hogy az Amazon egymilliárd dolláros Gyűrűk Ura sorozata egészen biztos, hogy sosem látott lázat kelt majd a világban (már csak azért is, mert irgalmatlan nézettség, azaz marketing-kampány kell ilyen költség visszatermeléséhez), és bolond lenne az a stúdió, amelyik nem gondolkodna el az érdeklődés további kihasználásán. A másik, hogy Christopher Tolkien halála után a Tolkien jogörökösök sokkal nyitottabbá váltak a filmes együttműködés iránt; emiatt vált egyáltalán lehetségessé az Amazon sorozata.

A harmadik, természetesen, hogy a mostani stúdiókörnyezetben óriási az éhség a felfuttatott, kihasználható IP (szellemi tulajdon) iránt, és Tolkien világa a legnagyobbak között szerepel – nagy kérdés tehát, hogy A Szilmarilok könyv alapvető megfilmesíthetetlensége és a Tolkien-örökösök esetleges vonakodása meddig állhat ellen ennek a kísértésnek.

Az is jelzi a Tolkien világa iránti érdeklődést és kétségtelenül az Amazon sorozatának egyik előrengése. Hogy milyen valódi földrengések követik majd? Arról még spekulálni is nehéz. Én magam nem fogadnék arra, hogy pár éven belül nem jelentenek be egy valódi Gyűrűk Ura mozifilmet – noha repesve sem várom, a projekt elképesztő nehézségei és oly könnyű félresiklása miatt.

Hová tűntek A Gyűrűk Ura filmek szereplői?

(Via Filmtekercs)


Article Tags:

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download