Jöhet egy új Menekülő ember film, ráadásul Arnold Schwarzeneggerrel?

Jöhet egy új Menekülő ember film, ráadásul Arnold Schwarzeneggerrel?

341

Jöhet egy új Menekülő ember film, ráadásul Arnold Schwarzeneggerrel?

Hollywoodot rendszeresen éri az a jogos vád, hogy kiveszett a nagy stúdiók filmjeiből az eredetiség és már régóta a kockázatkerülés jellemzi a produkciókat, amelyek szinte kivétel nélkül remake-ek, rebootok, vagy jobb esetben adaptációk. Az utóbbi halmazba tartozik a nálunk Menekülő ember címmel forgalmazott The Running Man is, amelynek Arnold Schwarzenegger volt a főszereplője.

Menekülő ember (Running Man, 1987)

Az akkori szemmel nézve nem túl távoli jövőbe (nekünk viszont már a múlt) helyezett történet szerint 2017-re az USA totalitárius rendőrállammá vált, a kormányzat pedig azért, hogy a lakosság figyelmét elterelje a jogtiprásokról, útjára indítja a The Running Man című valóságshowt, amelyben a rendszer ellenségeit köztörvényes bűnözőknek festik le, és nézők milliónak a szeme láttára kegyetlen macska-egér játékban lemészárolják.

A Paul Michael Glazer rendezte 1987-es adaptációról tudni kell, hogy elég komoly változásokat eszközölt az azonos című regényhez képest, és jóval kevésbé cinikus, ráadásul a befejezése is könnyebben befogadható, nem olyan nyomasztó, mint ahogy azt Stephen King (senkit se zavarjon meg, hogy Richard Bachman álnéven publikálta) papírra vetette.

Úgy tűnik, a Paramount Pictures elérkezettnek látja az idejét egy újabb, ezúttal szöveghűbb adaptációra, a Deadline értesülései szerint ki is szemelték Edgar Wrightot (Nyomd, bébi, nyomd) rendezőnek. Ő jegyzi majd a forgatókönyvet is Michael Bacall (21 Jump Street – A kopasz osztag) társaságában. A stáb további tagjainak kiléte ismeretlen, ahogy arról sem tudni még, mely színészeket környékezték meg szerepajánlattal, bár nem tartjuk kizártnak, hogy valamilyen formában a jó öreg Schwarzi is megjelenjen majd a filmben.

Brutális, ahogy kigyúrta magát Arnold Schwarzenegger eltitkolt fia

(Via gamestar.hu)


Article Tags: · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download