Chuck Norris érdekességek

Chuck Norris – 10 meglepő érdekesség a szülinapos színészről

5048

Chuck Norris érdekességek

A híres amerikai karate-világbajnok és színész, Chuck Norris a napokban ünnepli 81. születésnapját, melynek alkalmából összeszedtünk 10 érdekességet az életéről, amiről még nem biztos, hogy hallottak a kedves Olvasók.

Chuck Norris beszólások

1) Chuck Norris az Oklahoma állambeli Ryanben született. Két öccse közül Wieland fiatalon elhunyt (1970-ben esett el a vietnámi háborúban. Chuck később az ő emlékének ajánlotta az Ütközetben eltűnt című filmjét), Aaron Norris pedig hollywoodi filmproducer és rendező lett. Apjuk, Ruud Draak, és anyja félig ír, félig cseroki származású volt, aki nevét később Norrisra változtatta. Norris nagyon büszke amerikai őslakos örökségére, gyakran hivatkozik őseire sikeres sorozatában, a Walker, a texasi kopóban.

2) Tízéves korában szülei elváltak, édesanyjával és testvéreivel a kansasi Prairie Village-be, majd a kaliforniai Torrance-be költözött. Gyerekkorát nyomasztónak írja le. Nem volt sportos, hanem félénk, tanulmányi átlaga pedig csak közepes. A többi gyerek gyakran gúnyolódott rajta származása miatt – Chuck arra vágyott, hogy jól elverje őket. Életrajzában megemlítette, hogy apja alkoholista volt, és nagyon kevés időt töltött vele. Szerette az apját, de nem szeretett vele lenni. Azt mondta, hogy csak szánalmat érzett iránta, mert „egyszerűen ilyen volt, túl sokszor hibázott”.

Chuck Norris

3) Az Amerikai Légierőnél szolgált, s mikor az Osan Légitámaszponton volt Dél-Koreában, fekete övessé fejlesztette magát a tangsudoban, később pedig sportiskolát alapított, ez a Chun Kuk Do (Egyetemes Út).

4) A Chuck Norris-mém 2005-ben kezdett terjedni, valószínűleg egy tévés showműsor adta neki a lökést, a Late Night with Conan O’Brien, aki elkezdte a Texas Ranger kapcsán kifigurázni Norrist, azóta a viccek végtelen változatban jelentek meg, azt hangsúlyozva, hogy Chuck Norris milyen erős/maszkulin/legyőzhetetlen/keményfiú. Ezek az abszurd és szatirikus mémek több perhez is vezettek, bár a hithű katolikus és elkötelezett konzervatív Norris igyekszik diszkréten reagálni az imidzsromboló hadjáratra.

Chuck Norris


Article Tags: · · · · · · · ·

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download