10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

16369

5) Életrevalók (Intouchables, 2011)

Philippe, a gazdag arisztokrata ejtőernyős balesete miatt nyaktól lefelé teljesen lebénul, tolószékbe kényszerül. Egy segítő asszisztensre van szüksége a mindennapi teendőiben. Választása egy börtönből most szabadult külvárosi fekete srácra, Driss-re esik, aki humorával és rámenősségével mindenkit elbűvöl maga körül. A ház Vivaldi és Earth Wind and Fire zenéjétől hangos. A két univerzum találkozása egy barátság kezdete…

Életrevalók (Intouchables, 2011)

Ha nem is a legjobb film kategóriában, de a legjobb idegen nyelvű film kategóriában mi toronymagas esélyesként láttuk a francia alkotást. Sajnos a zsűrik máshogy látták és még csak nem is jelölték a TOP5-be. Végül egy számunkra ismeretlen Susanne Bier produkció nyerte az arany szobrocskát, az Egy jobb világ című svéd és dán dráma.

6) Emlékezz a titánokra (Remember the Titans, 2000)

Amikor Boone-t, a fekete edzőt nevezik ki a csapat élére, Alexandriában elszabadul a pokol. Mivel a győzelem mindennél fontosabb, Boone-nak és fehér edzőtársának Yoastnak, meg kell értetnie a diákokkal, hogy az előítéletekből még soha nem született győzelem. Közben a település többi lakosának gondolkozása is változik.

Emlékezz a titánokra (Remember the Titans, 2000)

Szerintünk minden idők egyik, ha nem a legjobb sportfilmje. Sajnos az Oscar-gála fejesei megfeledkeztek róla, pedig mind legjobb film, mind legjobb színész (Denzel Washington) kategóriában jogosan kapta volna meg a legrangosabb elismerést.

7) Volt egyszer egy vadnyugat (C’era una Volta il West, 1968)

A szép Jill, a volt prostituált az özvegy farmerrel kötött házassága után új életet akar kezdeni. Azonban mire megérkezik a farmra, új családja gyilkosság áldozatává válik. A gaztettért a felelősség egy vasútépítőt terhel, aki a földbirtokért folytatott kegyetlen küzdelemben a bérgyilkos Frank szolgálatait vette igénybe. Jill azonban tovább küzd a földért: segítséget barátaitól, Cheyenne-től, a kalandortól és egy titokzatos idegentől remélhet. Végül legyőzik a banditákat, az utolsó harcot Frank és az idegen vívja. A nézők már sejtették azt, ami most bizonyossá válik: amikor az idegen még gyerek volt, Frank szadista módon megölte a bátyját, és most jött el a leszámolás órája.

Volt egyszer egy vadnyugat (C'era una Volta il West, 1968)

Sergio Leone-t nem igazán kedvelhetik az Akadémia tagjai, hiszen annak ellenére, hogy olyan filmeket rendezett, mint az Egy maréknyi dollárért, a A jó, a rossz és a csúf, a Volt egyszer egy Amerika, vagy az imént említett Volt egyszer egy vadnyugat, a direktor mind e mai napig Oscar-díj nélkül maradt. Ha az utóbbi film esetleg valamelyik színészi alakítását díjazták volna, a Charles Bronson és Henry Fonda párosából, akkor sem lepődtünk volna meg.


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download