10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

16368

8) Pomádé (Grease, 1978)

Danny és Sandy a nyári tengerparton flörtöl, s annyiban is marad a románc. Ősszel azonban összefutnak a gimiben, s kiderül, hogy áthághatatlan szakadék választja el őket egymástól. Danny a T-Birdök vagány főnökét játssza, míg Sandy igazából még csak fehér zoknis kislány, aki nem érti, hová tűnt a kedves tengerparti ismerős.

Pomádé (Grease, 1978)

John Travolta filmes karrierjét beindító táncos, zenés film, minimum egy díjat bezsebelhetett volna a zenéjéért, vagy a főszereplő zseniális játékáért. Sajnos ők is hoppon maradtak.

9) Phillips kapitány (Captain Phillips, 2013)

Szomáliai kalózok megtámadnak, majd elfoglalnak egy konténereket szállító teherhajót. Richard kapitány úgy dönt, megadja magát, ám előtte a legénységet arra kéri, hogy zárják be magukat a hajó kabinjaiba. A kalózok 2 millió dollár váltságdíjat követelnek Phillips kapitány szabadon engedéséért cserébe.

Phillips kapitány (Captain Phillips, 2013)

A 2014-es Oscar ünnepély legnagyobb vesztese volt az igaz történeten alapuló izgalmas, Tom Hanks főszereplésével készült film. Legnagyobb esélye az epizódszereplő, Barkhad Abdi-nak lett volna elnyerni az arany szobrocskát, ám jelölését ő sem tudta díjra váltani.

10) A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Remélem nem hitték, hogy kimaradt a listából! A filmes történelem legnagyobb vesztese, persze csak ha a díjakat, ugyanis 7 Oscarra jelölték, de díjra váltania egyiket sem sikerült. Mi viszont akkor sem lepődtünk volna meg, ha ennek pont az ellentettjét teszi, azaz mindegyiket díjra váltja. A díjtalan alkotások körében biztosan, de megmerjük kockáztatni, hogy a díjazott filmek társágában is minden idők egyik legjobb produkciója a Tim Robbins és Morgan Freeman fantasztikus alakításával készült A remény rabjai.

8 különleges történet arról, ahogyan híres szerepek színészeiknél landoltak

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download