Mindenki megnyugodhat: nem nőszemély lesz a következő James Bond!

Mindenki megnyugodhat: nem nőszemély lesz a következő James Bond!

1215

Mindenki megnyugodhat: nem nőszemély lesz a következő James Bond!

Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig. Ezen illusztris társaság az, akik az 1962-es első mozi óta magukra ölthették minden idők leghíresebb titkosügynöke, James Bond karakterét. Sokak szemében Sean Connery magasan a legjobb volt közülük, ám a mai harmincasok inkább Pierce Brosnannel azonosítják a 007-est a ’90-es évekből. Ám a legfiatalabb generációnak már egyértelműen Daniel Craig arca forrt össze az ügynökkel.

Casino Royale (2006)

Remélhetőleg hamarosan a mozikba kerül a legújabb, immár huszonötödik kaland, a 007 Nincs idő meghalni, amelyben Daniel Craig is elköszön a szereptől. 2006 óta formálja meg a karaktert, amely teljesen eltért a korábbi alakításoktól: a sármos, szuperkütyüs ügynök helyét egy sokkal direktebb, keményebb alak. Viszont Craig idén elköszön, ez pedig magával hozza a találgatást: ki lesz a következő, aki eljátszhatja a 007-es ügynököt. Ezzel kapcsolatban nemrég a franchise producere, Barbara Broccoli adott interjút, amelyben fontos kijelentést tett:

„Bármilyen színű lehet, de tuti, hogy férfi lesz.”

Az utóbbi időben kifejezetten sokat erősödött a gendermozgalom, amelynek eredményeként több olyan film-remake készült, amelynek eredetijében férfiak voltak a főszereplők, ám a remake-ben nőkre cserélték őket. Jó példa erre a Szellemirtók. Ahogy közeledik a 007 Nincs idő meghalni premierje, felerősödtek azok a hangok is, amelyek szerint jót tenne a franchise-nak, ha egy színésznőre bíznák a szerepet. Ez végül is nem kivitelezhetetlen, hiszen a 007 kód és James Bond neve nem feltétlenül egy embert, mint inkább egy adott ügynököt takar, így akár nő is lehetne az illető. Ugyanakkor Broccoli véleménye szerint nem vezetne jóra, ha egy alapvetően férfira kitalált szerepet ráerőltetnének egy színésznőre. Így a következő James Bond még biztosan nem lesz Jane Bond…

10 rajzfilm, ami teljesen máshogy néz ki a világ különböző országaiban

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download