Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

37998

6. Bosszúállók (2012)

Hőseink külön-külön váltak ismertté és egy világ csodálja őket. Ha viszont összeállnak, legyőzhetetlenné válnak. Szükség is van Vasember, Hulk, Amerika Kapitány és Thor együttműködésére, hiszen nekik kell legyőzniük a gonoszt, aki a világot fenyegeti.

12 elképesztő tény, amit nem gondoltál volna a Bosszúállók című filmről

Tudtad, hogy…?

A rendező Joss Whedon szerint a film eredetileg három órás volt, a kimaradt jelenetek egy része a Blu-ray kiadás lemezén tekinthető meg, de többet a Amerika Kapitány – A tél katonája (2014) készítése során is felhasznált. A Bosszúállók az első olyan Marvel film, melynek bevételei átlépték az 1 milliárd dollárt. Ezzel minden idők legjobban jövedelmező képregényfilmje lett.

5. Durr, durr és csók (2005)

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

Durr, durr és csók 2005

Tudtad, hogy…?

Mivel Robert Downey Jr. hosszú idő után a szerep kedvéért kigyógyult alkohol- és kábítószer-függőségéből, Val Kilmer támogatása jeléül maga sem fogyasztott alkoholt a forgatás ideje alatt. A filmben látható klubban (ahol hús-vér emberek voltak a kiállítás tárgyai) maga Robert Downey Jr. is dolgozott életének egy korábbi szakaszában.

4. Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes karaktere is halad a korral. Zseniális nyomozási módszerei és kiváló küzdőképessége a régi és klasszikus, ám a detektív már vérbeli akcióhős és nőcsábász is. Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) és társa, Dr. Watson (Jude Law) egy olyan ügyön dolgozik, amely egész Anglia vesztét is okozhatja, így szükségük is lesz minden erejükre és képességükre, hogy megoldják a szövevényes problémát.

Robert Downey jr. és Jude Law - Sherlock Holmes (2009)

Tudtad, hogy…?

Az üldözéses jelenetben meglehetősen furcsán követi egymást a helyszínek. A Parlament és a Tower híd három mérföldnyire van egymástól, a filmben mégis néhány perc alatt megteszik ezt a távot.


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download