Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

37999

3. Chaplin (1992)

A nagy tekintélyű hollywoodi rendező, Max Sennet nagyot nézett, amikor egy jelentéktelen külsejű fiatalember érkezett egy forgatás kellős közepébe csöppenve. Nem gondolta, hogy ez a szerencsétlen figura lehet a londoni varieték ünnepelt sztárja, akit ő hatalmas gázsiért szerződtetett. Ő volt minden idők legnagyobb komédiása: Charlie Chaplin.

Chaplin 1992

Tudtad, hogy…?

Amikor Charlie Chaplin megkapta az Oscar Életműdíjat, 12 perces álló taps és üdvrivalgás fogadta, amely mind a mai napig egyedülálló. Robert Downey Jr. a felkészüléshez az összes Charlie Chaplin filmet megnézte. Jim Carrey is szóba került Charlie Chaplin szerepére.

2. A bíró (2014)

Hank Palmer (Robert Downey jr.) sikeres ügyvéd, aki csupán anyja temetésére megy haza szülővárosába. Nem akar ott maradni, mivel apjával nincsenek jóban. Apja (Robert Duvall), Joseph bíró, aki igen erős hatalmi pozícióban van a városban. Amikor apját gyilkossággal vádolják meg, mégis újra visszatér szülővárosába, hogy kiderítse az igazságot, illetve ő lehessen a jogi védelem apja számára.

A bíró 2014

Tudtad, hogy…?

Ez az első film, amiben Susan Downey és férje Robert Downey Jr. együtt játszanak. Vera Farmiga és Robert Downey Jr. karakterei a forgatókönyv szerint egyidősek, valójában azonban Downey 8 évvel idősebb kolléganőjénél. Joseph Palmer szerepére Jack Nicholson és Tommy Lee Jones neve is szóba került.

1. Vasember-trilógia (2008-2013)

Robert 2008-ban öltötte fel magára először Vasember jelmezét. Olyannyira sikeresre sikeredett a belépő, hogy azóta még két különálló Vasember rész jelent meg, illetve már kétszer a Bosszúállókat is összehívták egy-egy hatalmas csatára. Vasembernek két arca van: unalmas hétköznapokon Tony Starknak hívják, és egy hatalmas iparvállalat igazgatója. Története Afganisztánban kezdődik, ahol egy hadúr fogságába esik, aki arra kényszeríti, hogy fegyvereket gyártson számára. Stark egy másik fogolyban szövetségesre talál, és együtt elkészítik a különleges tulajdonságokkal bíró Vasember-páncélt, amelynek segítségével Stark megszökik, és belevág a szuperhős-karrierjébe. Természetesen senki nem tudja, hogy Vasember azonos Starkkal, álcája, hogy ő Stark testőre. A szuperhős szerepet és az ezzel ráruházott felelősséget azonban nem könnyű elviselni.

Vasember 3. (2013)

Tudtad, hogy…?

A vasember forgatókönyve még nem volt kész a forgatás kezdetekor, ezért a film számos improvizatív jelenetet tartalmaz. A Vasember képregényekben Tony Stark házvezetője, Jarvis ember volt, nem egy mesterséges intelligencia. A Jarvis hangját kölcsönző színész, Paul Bettany mindössze két óra alatt vette fel a filmhez szükséges hanganyagot. 40 kilót nyom az egyik Vasember-jelmez.

16 kép, ami megmutatja, hogyan néztek ki eredetileg a Marvel karakterek

Van, ami kimaradt, vagy amivel nem értesz egyet? Várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download