Clint Eastwood idén lett 90 éves, ám hamarosan érkezik legújabb filmje

Clint Eastwood idén lett 90 éves, ám hamarosan érkezik legújabb filmje

767

Clint Eastwood idén lett 90 éves, ám hamarosan érkezik legújabb filmje

Irigylésre méltó Clint Eastwood máig aktív filmbéli élete.  A 90 éves BAFTA/LA-díjas amerikai színész, Grammy-díjra jelölt zeneszerző, Oscar- és Golden Globe-díjas filmrendező és producer legújabb filmjét készítette el, amit idén októberben kívánnak bemutatni a nagyközönségnek. A színész westernfilmje a Cry Macho címet kapta, ami N. Richard Nash 1975-ben megjelent regénye nyomán készült. Eastwood az egyik főszereplője a produkciónak, amelyben Eduardo Minett és Dwight Yoakam is játszik. A forgatókönyvet Nash és Nick Schenk írta.

Az 1978-ban játszódó történetben Eastwood egykori rodeósztárt és lótenyésztőt alakít, akit egy korábbi főnöke azzal bíz meg, hogy vigye haza hozzá a fiát, akinek anyja alkoholista. A Mexikóból Texason átutazó párosnak számos váratlan kalandban van része, és közben nemcsak a fiú tanul sokat a tapasztalt lovastól, hanem az idős ember is megtalálja lelki békéjét. A film megszületése azért is érdekes, mert Eastwood már a nyolcvanas évek végén meg akarta filmesíteni az eredetileg is filmforgatókönyvnek készült regényt. Csakhogy 2011-ben a cannes-i filmfesztiválon bejelentették, hogy Brad Furman Arnold Schwarzeneggerrel rendezi meg a történetet, de végül ez mégsem valósult meg, mert a sztár éppen akkor vált el Maria Shrivertől.

Ígyhát az ég is Eastwoodnak szánta ezt a szerepet.  Az elismert színész igen szép kora ellenére is fáradhatatlanul dolgozik. Legutóbbi filmje, a Richard Jewell világszerte 44 millió dolláros (13,5 milliárd forintos) jegybevételt hozott. A csempész című, 2018-ban bemutatott filmje pedig, amelyben egy drogfutárt játszott, 185 millió dolláros (57 milliárd forintos) jegyeladással zárta forgalmazását a mozikban. A mostani westernjét pedig október 22-től vetítik Észak-Amerikában.

Szerző: MéziMcFly

A 10 legjobb Clint Eastwood film, amit mindenképpen látni kell


Article Tags: ·

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download