FILMEZZUNK.HU
A feledhetetlen Robin Williams 10 legemlékezetesebb alakítása

A feledhetetlen Robin Williams 10 legemlékezetesebb alakítása

6576

6. Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

Daniel Hillarddot egyszerre több csapás is sújtja. Addig rajzfilmfiguráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden, felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég, és őrült tervet sző: középkorú özvegyasszonynak adja ki magát, és Mrs Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina elindul…

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

1993 legjobb vígjátéka, Robin Williams pedig az év legjobb színésze. Olyannyira jól alakította az anyai szerepet, hogy Robin Williamset saját gyermekei sem ismerték fel Mrs. Doubtfire jelmezében mindaddig, amíg meg nem szólalt.

5. A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

A fiatal ír gitáros egy nap találkozik egy csellistával New Yorkban. A találkozásból egy gyermek fogan, August Rush, ám a fiú árvaként nő fel. A különleges zenei tehetséggel megáldott gyermek tehetségét arra használja fel, hogy megkeresse szüleit. Egy nap, egy idegen férfiben, Wizardban segítségre akad, és együtt indulnak utukra.

A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

Bár csak mellékszereplőként van jelen ebben a zenés, érzelmekkel teli produkcióban, mégis befért a legjobbak közé.

4. Jó reggelt, Vietnám! (Good Morning, Vietnam, 1987)

Saigon, 1965. Adriant, a lemezlovast bevonultatják a Vietnamban bevetett amerikaiak rádióadójához. Szemtelen szövegeivel, friss zenéivel egykettőre megkedvelteti magát a katonákkal és megutáltatja magát feletteseivel. Önfeledt bohóckodásának egy vietnami lánnyal való megismerkedése vet véget: ráébred, hogy embertelen erőszakgépezet fogaskereke.

Jó reggelt, Vietnám! (Good Morning, Vietnam, 1987)

Egy legendás háborús film, amiért Robin Williams jutalma egy újabb Golden Globe-díj lett. Williams zsenialitását mi sem bizonyítja jobban, hogy az összes rádióadást improvizálta. Olyan anyagi siker lett, hogy a negyedik legtöbb bevételt hozó produkcióvá lépett elő 1987-ben. Csak az USA-ban 123 milliót hozott.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·