FILMEZZUNK.HU
A feledhetetlen Robin Williams 10 legemlékezetesebb alakítása

A feledhetetlen Robin Williams 10 legemlékezetesebb alakítása

6567

3. Patch Adams (1998)

A nevetés gyógyít. Ezt az egyszerű tényt használja klinikai gyakorlatában Patch Adams doktor. A kollégák és a vezetőség azonban szimplán bohócnak tartják, és nehezen emésztik meg szokatlan produkcióit. Szerintük a szakma tekintélye sérül, ha a beteg nem retteg az orvostól, hanem nevet a viccein.

Patch Adams 1998

Ha az Ébredések című filmjére azt mondtuk, hogy minden orvosnak ajánljuk, akkor erre az alkotásra ez még inkább igaz. Robin Williams néha tartott egy-egy stand up comedy előadást az egyetem hallgatóinak, ahol forgattak.

2. Hazudós Jakab (Jakob the Liar, 1999)

Jakabtól mi sem áll távolabb a hősszerepnél, de a mindaddig szinte láthatatlan ember egyik napról a másikra a gettó reménységévé változik. Mindez csak azért történhet így, mert a kijárási tilalom állítólagos megszegése miatt a náci parancsnokságra viszik, ahol véletlenül a Vörös Hadsereg előretöréséről szóló híreket hall a rádióban. Aztán a fiatal Mischát is beavatja a titokba, pár óra múlva pedig már a fél gettó tud a dologról. Mindenki azt hiszi, hogy Jakabnak rádiója van, és ettől fogva naponta követelik tőle a szívderítően jó híreket..

Hazudós Jakab 2000

Egy zsidó embert alakítani a negyvenes években nem egy könnyű kihívás. Robin Williams olyan bámulatosan játszik az alkotásban, hogy a képernyő lé szegezi a tekintetedet az első perctől, az utolsóig, mindamellett, hogy egyszerre képes megríkatni és megnevettetni.

1. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sosem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből, és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire, az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.

Good Will Hunting (1997)

A film, amely meghozta Robin Williams filmes pályafutásának egyetlen arany szobrocskáját, az Oscar-díjat. Amikor Robin Williams megnyerte az Oscar-díjat a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, küldött egy kicsi Oscar-másolatot Némeországba az őt szinkronizáló színésznek, Peer Augustinskinek az alábbi üzenettel: “Köszönöm, hogy híressé tettél Németországban.” Robin Williams utolsó sora: “A kis szaros. Ellopta a szövegemet.” szokásához híven improvizáció volt, eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben.

8 fantasztikus film a hűségről és a szeretetről

(Címlapkép forrása itt és itt; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//iceman//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·