FILMEZZUNK.HU

Jason Statham 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

34543

Jason Statham legjobb filmjei

Jason Statham profi focistának készült, összesen öt évig játszott a brit Nyelv iskola csapatában, ahol Vinnie Jones, profi futballista, majd később színész, minden lényeges mozdulatot, amit csak tudni kell a foci világában megtanított neki. Próbálkozott még a búvárkodással is, ám végül a színjátszás mellett döntött. Élete első szerepét 1998-ban kapta, Guy Ritchie – A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, című filmben, ahol Bacon szerepében volt látható, Vinnie Jones és Nick Moran oldalán. Az “akciófilmek királyának” most lássuk filmes pályájának 10 legcsillogóbb darabját.

10. Crank – Felpörögve (Crank, 2006)

Az egyik reggel Chev Chelios-szal egy ismeretlen hang közli a telefonban, hogy megmérkezték, és egy óra múlva meghal. Csak azzal tudja lelassítani a szívét leállító mérget, ha magasan tartja adrenalit szintjét. Los Angeles utcáin megkezdődik az őrült hajsza az ellenszerért, miközben nyomában járnak a fejvadászok, és barátnője is megmentésre szorul.

Crank - Felpörögve (Crank, 2006)

Valamennyi akciójelenetben valóban Jason Statham-et látjuk, nem helyettesítette dublőr, ugyanis a színész sportolói múltja miatt erre nem volt szükség. A helikopteres verekedős jelenetben is ő szerepel, amit 3000 láb magasságban forgattak le. Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy a Crank egy másfél órás, pörgős és izgalmas akciójelenet, egyetlen robbanás sincs a filmben.

9. Banki meló (The Bank Job, 2008)

Terrynek nem kellett volna elfogadnia azt a munkát, amellyel a gyönyörű Martine megbízta őt és csapatát. 1971-ben egy egyszerű bankrablásnak indult a történelem leghírhedtebb akciója, mely, mint kiderült, egyáltalán nem a pénzről és az ékszerekről szólt, hanem egy sokkal nagyobb titokról, amelyet mindenki úgy akart megszerezni, hogy semmilyen szálon se lehessen a rabláshoz kötni és senkit ne vonhassanak felelősségre érte. De vajon miért?

Jason Statham már azelőtt aláírt a produkcióhoz, köszönhetően a jól megírt forgatókönyvnek, mielőtt kiderült volna, melyik stúdió fogja leforgatni. Izgalmas, hangulatos és hatásos krimi, aminek ebben az esetben valamiért kifejezetten jó ízt ad, hogy az 1970-es években játszódik. Nem mellesleg megtörtént eseményeket dolgoz fel a Banki meló

8. Az olasz meló (The Italian Job, 2003)

A terv hibátlan volt. A kivitelezés szintén. Charlie Crokernek élete legnagyobb bűntettét sikerült végrehajtania. Csupán egyetlen dolgot hagyott ki a számításból: hogy átverik. Mostantól nem a zsákmány érdekli, hanem a bosszú. A döglesztően tüneményes széftörővel kiegészülve Croker és csapata újból összeáll, hogy visszaszerezze a szajrét. Megkezdődik a padlógázzal süvítő hajsza Los Angeles utcáin.

Az olasz meló (The Italian Job, 2003)

A film az 1963-as Az olasz munka c. Peter Collinson rendezte történet remake-je. Pörgős kis akciófilm, amin egy percig amin egy percig sem lankad az ember figyelme, mindig történik valami izgalmas. Csavaros, érdekes és gyönyörű helyszíneken játszódik. Az alkotás eleji velencei üldözéses jelenet pedig az egyik legizgalmasabb a filmtörténetben.

7. Halálos iramban 7. (Furious Seven, 2015)

Miután végeztek Owen Shaw-val és bandájával, Dominic, Brian és a csapat visszatérhetnek az Egyesült Államokba, hogy ismét normális életet éljenek, ahogyan azt tervezték. Ám Owen bátyja, Ian Shaw, Dominic nyomában van és bosszút esküszik öccse halála miatt. A csapat készen áll, hogy megölje azt az embert, aki a legjobb barátjuk haláláért felelős.

A Deadpool 2 rendezője készíti el a Halálos iramban spin-offot

Jason Statham is bekopogtatott minden idők egyik legsikeresebb franchise-nak az ajtaján és be is engedték. Olyan nagyágyúk mellett kell nagyágyúnak lennie, mint Vin Diesel és Dwayne “The Rock” Johnson. A produkcióban olyan zúzás volt hogy több, mint 230 autót törtek össze a forgatás során. Jason Statham ebben a filmben játssza karrierjének második negatív karakterét. A film a bemutatását követő 12 nap alatt több mint 1 milliárd dolláros bevételre tett szert. Ilyen gyorsan még egy produkció sem lépte át a milliárdos határt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·