FILMEZZUNK.HU

Jason Statham 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

34445

6. A kém (Spy, 2015)

Susan Cooper szerény CIA elemző, aki az íróasztala mögül vesz részt az ügynökség legveszélyesebb küldetéseiben. Amikor azonban elveszti partnerét, illetve egy másik ügynök is lelepleződik, kénytelen önként jelentkezni, hogy beépüljön egy fegyverkereskedő emberei közé, s megakadályozzon egy globális katasztrófát.

Jason Statham igaz, hogy csak mellékszereplő a filmben, de talán élete legszórakoztatóbb karakterét alakítja, amit nagy hiba lenne kihagyni azoknak, akik rajonganak Statham-ért. Nekünk, magyaroknak külön öröm, hogy a produkciót Budapesten és a Balatonnál forgatták.

5. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrels, 1998)

Eddy apja annak idejét csinos kis summát nyert Baltás Harrytől. Bárt nyitott belőle, amely azóta is jól menő üzlet. Eddy szintén szakítani akar némi lóvét, ezért ő is leül a kártyaasztalhoz Harryvel. A fiú azonban veszít, méghozzá olyan sokat, hogy a bár is veszélybe kerül. Közben Harry, aki fegyvergyűjtő, újabb kincsekre bukkan, és szokás szerint tolvajokat küld a muzeális kétcsövűekért. A továbbiakban a pénz és a fegyverek gyakran gazdát cserélnek.

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrels, 1998)

Jason Statham filmes pályájának legelső darabja, ami mára már klasszikussá nőtte ki magát. Statham egy ideig hamis parfümök és ékszerek árusítóból kereste meg a kenyerét, ennek köszönheti, hogy szerepet kapott a filmben, ugyanis Guy Ritchie kifejezetten autentikus utcai arcokat kívánt szerepeltetni A ravasz, az agy és két füstölgő puskacsőben. Jason azt a feladatot kapta, győzze meg Guy Ritchie-t, hogy vásároljon tőle. Sikerrel járt, így a szerepet is elnyerte.

4. Halálfutam (Death Race, 2008)

A nem túl távoli jövőben a szórakoztatás egyik formája egy olyan autóverseny, mely során elítélt gyilkosoknak kell egymás élete árán, minél látványosabb küzdelemben megszerezniük a győzelmet. Aki 5 versenyt nyer, szabadon engedik, ellenkező esetben az életével fizet. Jensen Ames (Jason Statham) ártatlanul kerül börtönbe és arra kényszerítik, hogy részt vegyen az öldöklő küzdelemben.

Jason Statham több hónapot töltött edzőteremben a forgatás megkezdése előtt, felkészítője pedig egy ex-tengerészgyalogos volt. Végletekig képes elszórakoztatni, a nagyszerűen megkoreografált akciójelenetek és a profi operatőri munka miatt mindenképpen érdemes megnézni.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·