"Sok színésznő fél bevallani, hogy leszbikus, attól tartva, hogy vége a karrierjének" - Kate Winslet

Kate Winslet kitálalt: rengeteg leszbikus színésznő van Hollywoodban, de nem merik bevallani

1685

Kate Winslet kitálalt: rengeteg leszbikus színésznő van Hollywoodban, de nem merik bevallani

Kate Winslet számos olyan fiatalt ismer, aki nem meri vállalni szexualitását. Az Ammonite filmjének apropóján kemény hangon beszélt a filmipar befolyásos szereplőiről, ítélkezésről is. Ha kitudódna, nem kapnának heteroszexuális szerepeket az LMBTQ közösség színészei.

12 filmsztár, aki a való életben is mentett már életet

Kate Winslet Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas angol színésznő új filmje, az Ammonite hamarosan debütál. Egy, a 19. században élt paleontológust alakít Winslet, aki állítólag leszbikus volt. Az Ammonite apropóján a The Times interjúvolta meg a színésznőt, amelyben többek között felmerültek az LMBTQ közösséget érintő kérdések is.

„Megszámolni sem tudom, hány olyan fiatal színészről tudok – néhányan jól ismertek, mások feltörekvők –, akik rettegnek attól, hogy kiderül a szexuális irányultságuk, és ez akadálya lesz annak, hogy heteroszexuális szerepeket kapjanak” – nyilatkozta Winslet.

Winslet szerint az LMBTQ közösséghez tartozó színészek közül még mindig sokan eltitkolják a szexualitásukat attól való félelmükben, hogy ha kitudódna, nem kapnának többé heteroszexuális szerepeket. Számos fiatalt ismert Kate Winslet, akik rettegnek a coming outtól. Winslet „legalább négy színészt” ismer, akik azért nem bújnak elő, mert úgy gondolják, az tönkretenné a karrierjüket. Véleménye szerint ez roppant fájdalmas. A színésznő kemény hangon beszélt a filmipar befolyásos szereplői részéről tapasztalt ítélkezésről, megkülönböztetésről ás homofóbiáról, és hozzátette, hogy az LMBTQ közösségnek is szüksége lenne a #MeToo-hoz hasonló mozgalomra.

Bojkottálják a rajongók az új Marvel-filmet az LMBTQ karaktere miatt

(Via Contextus.hu)


Article Tags: · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download